Sfaturile pe care le oferă poliția sunt de încredere și te pot ajuta în situațiile neașteptate, deoarece aceasta este investită în îngrijirea oamenilor.
Iată 10 sfaturi pe care probabil nu le cunoști. În plus, la finalul articolului, te așteaptă un bonus interesant:
1. Ai grijă de copilul tău într-o mulțime
Pentru un părinte, pierderea copilului într-o mulțime de oameni este un coșmar. Oamenii din poliție au un sfat foarte eficient pentru tine. Pur și simplu, trebuie să îți scrii numărul de telefon pe încheietura copilului și să-l acoperi cu un bandaj. Prin urmare, nu vei mai fi la fel de îngrijorat, iar copilul tău va fi fericit să aibă primul lui tatuaj.
2. Gândește-te bine înainte de a-ți cumpăra un detector de radar
Cele mai multe mașini de patrulare au 2 antene și pot bate chiar și cele mai scumpe radare folosite de șoferii obișnuiți. Detectorul comun de radar este proiectat doar să notifice, astfel încât nu dispune de aceleași opțiuni ca pistolul de radar al unui polițist.
FOLLOW ME
3. Vizibilitatea pe timpul nopții
Când vezi o mașină care vine spre tine cu faruri ridicate, aprinse, închide un ochi. După ce mașina trece, clipește până când ochiul se obișnuiește și nu mai simți niciun disconfort.
4. Cum să scapi de amenzi
Principalul sfat oferit de polițiști este să te comporți civilizat, să fii politicos față de ei încă de la început. Astfel, ai putea scăpa doar cu un avertisment.
5. Cum să-ți găsești mașina în parcare
Dacă ai uitat unde ți-ai parcat mașina, iar cheia nu funcționează de la distanță, este timpul să folosești puterea corpului. Trebuie doar să-ți pui cheia sub bărbie și să apeși din nou. Nu crezi că merge? Încearcă acest truc și vei vedea rezultatul!
6. Zip Grip Go
Acestea sunt coliere (șoricei) pentru creșterea aderenței. Condusul pe timpul iernii este periculos, așa că acestea te vor ajuta să fii în siguranță.
Așa cum am promis, iată un bonus pentru tine.
Te-ai întrebat vreodată ce se află în portbagajul mașinilor de poliție?
Portbagajul unei mașini de poliție conține întotdeauna o armă, pălăria specială a uniformei, diferite genți, pelerine pentru ploaie și chiar mâncare pentru căței. Pentru a evita mușcăturile, polițiștii nu pleacă niciodată fără mâncare specială pentru animale.
sursa: brightside.me
Citește și: 7 REGULI de SIGURANȚĂ care ți-ar putea salva viața într-o zi
Statisticile spun că trăim în cele mai calme vremuri ale istoriei omenirii. Totuşi, lumea e încă un loc periculos. Iată câteva sfaturi pentru a fi mereu în siguranţă:
1. Chei, bani şi un telefon încărcat
Ar trebui să le ai mereu la tine când ieşi din casă. Ar trebui să poţi suna mereu după ajutor şi să ai cum să ajungi acasă. În plus, poţi salva viaţa altora sunând la Salvare în situaţiile de urgenţă.
2. Cere-ți scuze dacă te ciocnești de cineva
Chiar dacă nu ești neapărat de vină, cere-ți scuze și mergi mai departe. Nu știi peste cine dai – ar putea să aibă o armă, să fie un bețiv sau un drogat ori o persoană foarte nervoasă sau supărată.
3. Găsește mereu cel puțin 3 ieșiri
Fie că mergi la un concert, fie că mergi la școală, caută să vezi 3 ieșiri – uși sau ferestre mari. Dacă se întâmplă ceva, va fi prea târziu să mai cauți atunci.
4. Joacă-te „găsește-l pe tipul rău”
Când sunt mulți oameni prin preajmă, uită-te bine la ei. Cine pare prea nervos, furios sau speriat? Intuiția noastră rareori se înșală. Dacă cineva ți se pare periculos, probabil e. Încearcă să stai la distanță.
5. Întărește-ți încheieturile
Încheieturile obosesc foarte repede – întărește-le cu ajutorul unor mânere, pentru că pot să apară numeroase situații în care să trebuiască să te ții de ceva îngust. O încheietură puternică te poate salva.
6. Ridică-ți capul și mergi încet
Oamenii tind instinctive să lase capul în jos și să mărească pasul atunci când simt pericol. Ar trebui să procedeze însă invers – să-și ridice încrezători bărbia și să încetinească, pentru că, dacă își urmează primul instinct, devin pradă.
7. Scapă dintr-o mașină care se scufundă
Pentru a scăpa dintr-o mașină care se scufundă, desfă centura de siguranță și coboară geamul sau sparge-l cu un obiect greu. Vei avea cam un minut la dispoziție.
Citește și: REGULI SE SUPRAVIEȚUIRE pe care trebuie să le știe toți OAMENII!
Cu toţii cunoaştem regulile principale de siguranţă, dar uneori ajungem în nişte situaţii neaşteptate în care suntem confuzi și nu știm ce să facem. Iată câteva sfaturi care s-ar putea să-ți fie de mare ajutor la un moment dat:
1. Cum să recunoști un șarpe veninos
Dacă solzii de pe partea abdominală nu sunt bifurcați, pupilele sale sunt asemănătoare cu cele ale unei pisici, iar capul e delimitat clar de gât, atunci șarpele e veninos. Există însă și excepții de la regulă.
2. Nu folosi telefonul mobil atunci când mergi
A merge și a folosi telefonul în același timp e o provocare prea mare pentru creierul nostru. Te poate face să nu mai fii atent/ă la lucrurile din jur, deci nici la posibilele pericole (precum o mașină care vine brusc cu viteză spre tine.
3. Elimină punctele oarbe atunci când conduci ajustând corect oglinzile retrovizoare
Ajustează oglinzile astfel încât să vezi doar foarte puțin din marginile mașinii tale. Aranjează oglinda retrovizoare astfel încât să vezi orice mașină care vine din spate. Fă asta stând direct la volan.
4. Asigură-te că ai hainele potrivite
Ține minte că pielea udă elimină căldură mult mai repede, așa că e important să îți menții pielea uscată pentru cât mai mult timp posibil. Asigură-te că temperatura corpului nu scade prea mult purtând haine de lână, care absorb umezeala, spre deosebire de bumbac și alte materiale.
5. Să ai mereu pastile anti-alergice la tine
Nu știi niciodată când ai putea avea o criză alergică. Asigură-te că ai pastile anti-alergice la îndemână – s-ar putea să fie cruciale pentru tie sau pentru a ajuta pe cineva.
6. Amintește-ți că limitele corpului tău sunt adesea determinate de Regula celor Trei
După cum au arătat numeroase studii, în medie, oamenii pot trăi 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost în condiții de vreme extremî, 3 zile fără apă și 3 săptămâni fără hrană.
7. Să ai mereu la tine o sursă de lumină puternică
Experții în siguranță personală cred că o lanternă este o armă eficientă în caz că ești urmărit/ă sau luat/ă prin surprindere. Dacă observi o persoană suspicioasă care se pregătește să te atace, luminează-i direct fața. Adversarul va fi temporar dezorientat, ceea ce îți va da niște timp pentru a scăpa.