6 sfaturi pentru un păr sănătos la ceas de vară

 

Pentru că vara este în plină desfășurare și pentru că, de multe ori, în avântul de a ne bucura de toată frumusețea ei, uităm că soarele generos poate genera și efecte nu tocmai plăcute, am ales astăzi să stăm de vorbă cu un specialist în materie de păr, Fabrizio Benintendi, care ne va spune ce trebuie să facem pentru a ne proteja și îngriji părul de acțiunile nocive ale soarelui și căldurii excesive.

 

Îngrijirea pielii și protecția UV reprezintă o combinație necesară pe timp de vară. Ce-i drept, multe doamne și domnisoare își concentrează întreaga atenție asupra pielii și uită că părul este la fel de expus și, prin urmare, necesită protecție și tratamente speciale împotriva soarelui torid.  “Dacă nu se arde, părul se poate deteriora foarte ușor în urma expunerii la soare, a contactului cu apa de mare, cu clorul din piscine sau după o simplă plimbare în oraș la ore foarte “fierbinți”.  Acești factori acționează direct asupra cuticulei de păr, care se deschide, se deshidratează și generează acel efect neplăcut, adică aspectul de “mătură”, de care va fi foarte greu să scăpăm”, ne-a povestit Fabrizio.  Cu toate acestea, însă, nu e cazul să disperăm. Tot el ne împărtășește soluția: câteva mici ritualuri zilnice, cu care, de altfel, multe dintre noi suntem obișnuite în materie de piele și față. “A expune părul la soare nu este neapărat un factor negativ: soarele deschide părul  – fie el vopsit sau nevopsit – într-un mod natural, creând niște efecte cromatice superbe. De cealaltă parte, însă, este nevoie de atenție sporită pentru a nu abuza și pentru a-l hidrata foarte bine, de mai multe ori pe zi”, a continuat Fabrizio.

Iată, în continuare, pe scurt, câteva sfaturi și recomandări de care ar fi bine să ținem cont înainte de a pleca în concediu,  cu soarele de vară deasupra noastră:

  1. Înainte de a pleca în vacanță, trebuie să ne achiziționam produsele cu protecție UV concepute special pentru vară;
  2. Dacă ai părul subțire, optează pentru un produs spray cu o textură ușoara, în așa fel încât să-l folosești de mai multe ori pe zi, fără ca părul să fie încărcat;
  3. Dacă ai părul mai gros și vopsit, optează pentru un produs-cremă, care hidratează în profunzime;
  4. Este bine să aplicăm produsul înainte de a merge la plajă. Între orele 12:00-15:00, când razele UV sunt foarte puternice, ideal ar fi să folosiți o pălărie sau o bandană, pentru a evita contactul cu soarele;
  5. Nu uitați că, după ce ați făcut baie în mare, să clătiți părul sub duș sau, dacă nu aveți, cu apă plată. Sarea care rămâne în păr atrage de trei ori mai mult razele UV. Ba mai mult, dacă mergeți la piscină, clătitul este obligatoriu, deoarece clorul în contact cu razele solare creează pigmenți verzi (în special la părul blond)!
  6. Seara, după o minunată zi de soare, alintați părul cu șampon și cu o mască delicată, fără a apăsa foarte tare pe pielea capului, pentru că și aceasta va fi foarte sensibilă.

Acestea fiind zise și cu temele făcute, ne putem pregăti bagajele și pleca liniștite spre plaje însorite. Vacanță frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.