Sfaturi pentru vara fierbinte

Surprizele pe care ni le aduce vremea nu s-au terminat, iar meteorologii avertizează că vom avea parte de temperaturi foarte ridicate în această vară. Tocmai de aceea, este foarte important să ne protejăm de razele soarelui, mai ales între orele 10:00 şi 17:00. Cei care se expun excesiv la soare se pot confrunta cu probleme serioase de piele, dar şi cu afecţiuni ale ochilor. În plus, razele ultraviolete afectează şi rezistenţa organismului la infecţii.

Pentru a evita toate aceste probleme, medicii recomandă ca în după-amiezele călduroase de vară să nu iesiti din casă, iar dacă totuși o faceti, nu uitați să vă acoperiți capul şi să purtați haine lejere din bumbac, de culori deschise. Evitați să purtaţi haine negre, deoarece negrul atrage căldura. Când plecați din casă, nu uitați să vă luați o sticlă cu apă la dumneavoastră. Sunt recomandate de asemenea şi ceaiurile neîndulcite, limonadele sau compoturile. Evitaţi cafeaua, băuturile alcoolice, dar şi băuturile carbogazoase şi energizantele.

În ceea ce priveşte alimentaţia, medicii recomandă să aveţi mare grijă la consumul de grăsimi pe timpul verii. Sunt recomandate salatele şi fructele. De asemenea, când ieşiţi din casă, nu uitaţi să folosiţi creme de protecţie. Chiar dacă petreceţi puţin timp în soare, este important să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră, pentru că, aşa cum bine ştiţi, este mai uşor să previi decât să tratezi.

Urmăriți video aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.