6 tipuri de GRĂSIME CORPORALĂ și cum să scapi de ea

Există numeroase moduri de a scăpa de excesul de greutate și putem găsi cu ușurință sute de studii și mii de sfaturi în zilele noastre. Dar problema este că o anumită metodă poate fi utilă pentru o persoană și complet inutilă pentru alta. Aceasta se întâmplă deoarece toți avem tipuri de corpuri diferite și de aceea înțelegerea modului în care organismul ia în greutate este necesară pentru scăderea în greutate eficientă și sigură.

Cercetarea diferitelor tipuri de obezitate a definit 6 tipuri diferite de grăsimi corporale bazate pe locul unde se acumulează cel mai mult pe corp.

Iată o listă cu cele mai eficiente modalități de a face să dispară grăsimea pentru fiecare tip de corp:

1. Greutatea corporală în partea superioară

Motiv:

Acest tip de grăsime începe de obicei să se acumuleze dacă consumi mai multe calorii decât arzi, astfel încât cauzele principale aici sunt mâncatul în exces și inactivitatea.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Soluție:

Fă exerciții aerobice, deoarece acest tip de grăsime apare din cauza lipsei de activitate fizică. Plimbarea, alergatul sau înotul cel puțin 30 de minute în fiecare zi vă vor ajuta să scapi de ea. Nu mai consuma zahăr rafinat și uită de băuturile îndulcite cu zahăr. Mâncarea și băuturile dulci nu te fac să te simți sătul, dar te fac să consumi multe calorii inutile.

2. Grăsime abdominală inferioară

Unele dintre motivele care cauzează grăsime pentru a stoca în această parte a corpului sunt stresul, depresia și anxietatea.

Soluție:

Evită stresul și învață să te relaxezi. Cortizolul hormonului de stres produce acumularea de grasime în burtă, deci o opțiune bună pentru tine este de a medita sau de a face unele exercitii de respirație. Bea ceai verde. Este un arzător excelent pentru grăsimi. Și bând o ceașcă de ceai verde fierbinte este o modalitate bună de te liniști când ești agitat și stresat.

3. Greutatea corporală inferioară

Motiv:

Unul dintre motivele pentru care coapsele pot fi semnificativ mai mari poate fi excesul de gluten din dieta ta. Dacă nu ești mulțumit de dimensiunea corpului în partea inferioară, vă recomandăm să încerci o dietă fără gluten.

Soluție:

Urcă pe dealuri și scări. Astfel se va arde grăsimea de pe coapse foarte eficient și îți va tonifia mușchii picioarelor. Nu sări peste micul dejun. Dacă nu mănânci micul dejun pentru a începe metabolismul dimineața, vei simți mai multă foame pe parcursul zilei și vei mânca mai mult.

4. Stomacul umflat

Motiv:

Consumul excesiv de alcool poate face ca burta să crească, deci începe să numeri băuturile dacă dorești un stomac mai plat.

Soluție:

Redu consumul de alcool, deoarece majoritatea caloriilor își pun imediat amprenta pe silueta ta. De asemenea, provoacă multe alte probleme de sănătate. Împarte rația zilnică în porții mai mici și mâncă mai des. Așa îți vei îmbunătăți metabolismul, te va ajuta să îți menți energia și mai mult, burta ta va fi mai mică după fiecare masă.

5. Grăsime corporală inferioară, până la glezne

Motiv:

Această problemă este frecventă pentru femeile care au probleme cu varicele piciorului sau în timpul sarcinii, când picioarele se pot umfla.

Soluție:

Pentru a evita umflarea, trebuie să te oprești din a mânca sărat, deoarece sarea determină retenția de lichide. Nu sta fără să te miști mai mult de 30 de minute, încearcă să te ridici și să mergi în mod regulat.

6. Grăsime în talie

Motiv:

Motivul pentru care acest lucru se poate întâmpla cu tine este inactivitatea, așa că ar trebui să începi imediat să faci exerciții fizice.

Soluție:

Asigură-te că dormi suficient . Deprivarea somnului poate determina modificări ale hormonilor, un apetit crescut și poate duce la creșterea în greutate, ceea ce va duce la depozitarea grăsimilor în cea mai mare parte în burtă și spate.
Consumă mai multe alimente bogate în fibre . Acest lucru te va ajuta să reduci pofta de mâncare și absorbția de calorii din aliment,iar talia și spatele vor arăta mult mai bine.

Este important să reții că o dietă sănătoasă și un stil de viață activ îți vor aduce beneficii, indiferent de forma corpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.