6 TRUCURI care te vor ajuta să adormi mai repede

Insomnia este o porblemă comună. Unul din trei adulți se luptă uneori cu insomnia la un moment dat în viață. Oricum, dacă clasica metodă a numărării oilor nu funcționează pentru tine și nu vrei să iei pastile, iată niște metode ciudate, dar științifice, care să te ajute să adormi.

Încearcă să stai treaz

Asta sună ca opusul a ceea ce ar trebui să faci, dar dacă îți tot repeți „Nu voi dormi”, creierul va interpreta asta ca pe o instrucțiune să dormi, fiindcă nu procesează bine frazele negative.

Poartă șosete în pat

Și asta poate părea ciudat, deoarece cercetările sugerează că temperaturile reci ne ajută să dormim, dar un studiu elvețian din 1999 a descoperit că mâinile și picioarele calde sunt cel mai bun indiciu pentru cât de repede va adormi cineva.

Suflă în baloane

FOLLOW ME

Acestea au o proprietate hipnotică ce te-ar putea ajuta să adormi. Ele acționează ca un exercițiu de respirație care te ajută să te calmezi și îți încetinește bătăile inimii, oprindu-ți mintea să hoinărească printre gândurile care te țin treaz.

Exercițiul „4-7-8”

Acesta se zice că te adoarme în mai puțin de 60 de secunde. E bazată pe pranayama, o practică veche indiană care înseamnă „liniștirea respirației”, permițând eliminarea dioxidului de carbon din corp. Pentru a-l face corect, pune vârful limbii pe încrețiturile din spatele dinților de sus din față și ține-o acolo tot timpul exercițiului. Expiră pe gură complet. Închide gura și inspiră complet pe nas în timp ce numeri în minte până la patru. Ține-ți respirația cât numeri până la șapte. Expiră complet pe gură, cu un șuierat, cât numeri până la 8. Inspiră din nou și repetă ciclul de încă trei ori pentru un total de patru respirații.

Cumpără o lumânare de lavandă

Studiile au arătat că lavanda are un mare efect calmant. Un studiu din 2005 a arătat cp cei care au mirosit lavandă înainte de somn nu numai că au dormit mai bine, ci s-au simțit și mai energici de dimineață.

Întoarce perna

Dacă totul dă greș, poți încerca trucul care garantat e confortabil – întoarce perna. Un așternut de pat proaspăt și răcoros face minuni pe un obraz febril.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.