7 coincidențe stranii care te vor face să tremuri

Viața ne face uneori surprize stranii, care par imposibil de explicat prin teorii ale probabității.

Iată câteva coincidențe umitoare, care demonstrează cât de misterioasă este lumea:

1. Aproape ca o reîncarnare

Enzo Ferrari, fondatorul companiei Ferrari, a murit în 1988. Cam o lună mai târziu, fotbalistul Mesut Ozil s-a născut. Uitându-te la fotografiile lor, ai putea crede că sunt frați gemeni. Să fie vorba de reîncarnare?

2. Altă dovadă a călătoriei în timp?

FOLLOW ME

Jennifer Lawrence arată exact ca o actriță din Egipt, Zubaida Tharwat.

3. Premoniție a dezastrului Titanic

În 1898, cu 14 ani înainte de scufundarea Titanicului, scriitorul morgan Robertson a scris „Futility” , o nuvelă ce spue povestea unui vas numit The Titan care se scufundă. Atât vasul real, cât și cel din poveste se spune că erau de nescufundat, aveau caracteristici tehnice similare, aveau câteva bărci de salvare lipsă și s-au ciocnit de un iceberg în Atlanticul de Nord.

4. Vecini trăind în secole diferite

Faimosul compozitor George Handel a fost vecin cu faimosul chitarist Jimi Hendrix. Ei au trăit în Londra, pe strada Brook, la două case și două secole distanță. Amândoi au fost muzicieni incredibili.

5. Tragedia de la Hoover Dam

Una dintre primele persoane care au murit în timpul construiri barajului a fost George Tierney (20 decembrie 1922). Ultima persoană care a murit acolo a fost Patrick Tierney, fiul lui George, tot într-o zi de 20 decembrie.

6. Coincidențe în biografiile lui Lincoln și Kennedy

Amândoi au fost împușcați în spatele capului, vinerea, înainte de o sărbătoare (Lincoln înainte de Paști și Kennedy înainte de Ziua Recunoștinței). Ambii erau însoțiți de soții și de încă un cuplu. Amândoi au avut patru copii. Amândoi au avut un prieten numit Billy Graham. Kennedy a avut ca secretară o doamnă Lincoln. Președintele Lincoln a avut un secretar numit John. Succesorii amândurora au fost vice-președinți numiți Johnson, din Sud și membri ai Partidului Democrat.

7. Prezicerea victoriei lui Donald Trump în The Simpsons

Realizatorii serialului au făcut o glumă într-un episod din 2000 – cum ar fi dacă Donald Trump ar deveni președintele Statelor Unite. Puteau să știe că asta va deveni realitate cândva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.