7 EXERCIȚII care îți vor transforma TOT CORPUL în 2 săpătmâni

Există un set de exerciții care îți poate transforma complet corpul în numai patru săptămâni. Nu trebuie să cheltuiești bani la sala de gimnastică sau pe echipamente speciale – ai nevoie doar de voință și de zece minute libere pe zi:

1. Scândura

Scândura este un exercițiu static în care e important să îți ții corpul cum trebuie – spatele și picioarele trebuie să fie drepte. Dacă e realizat corect, acest exercițiu lucrează abdomenul, fundul, spatele, picioarele și brațele. De asemenea, îmbunătățește postura și tonifiază mușchii.

1-9-600x281-6442577

2. Flotări

Poziția inițială este cea de scândură, cu mâinile drepte. De acolo, lasă-te cât de jos poți. Asigură-te că spatele, pelvisul și picioarele formează o linie dreaptă. După aceea, revino încet la poziția inițială. Acest exercițiu lucrează pieptul, brațele și mușchii abdominali.

3. Exerciții pentru coapse și mușchii fundului

Stai în patru labe și ridică-ți piciorul stâng și brațul drept astfel încât să formeze o linie dreaptă. După aceea îndoaie-le ușor, atingându-ți genunchiul stâng cu cotul drept. Întinde-le la loc, apoi schimbă brațul și piciorul. Acest exercițu este bun pentru trunchi și mușchii șoldurilor. El întărește, de asemenea, mușchii spatelui, fundul și talia.

3-14-587x600-3204031

4. Genuflexiuni

Depărtează-ți picioarele la nivelul umerilor și spriină-te pe toată talpa. Imaginează-ți că te așezi pe un scaun și ține-ți genunchii și picioarele pe aceeași linie și spatele drept. Poți să îți menții echilibrul ridicându-ți brațele în față. După aceea ridică-te la loc cât de încet poți. Genuflexiunile întăresc mușchii fundului, coapsele și gleznele.

5. Exerciții pentru abdomen

Stai pe spate, cu brațele întinse deasupra capului și genunchii îndoiți. Ridică-ți încet trunchiul, cu brațele drepte, și atinge-ți degetele de la picioare. După aceea revino încet la poziția inițială. Exercițiul întărește mușchii de bază și arde grăsimile, deoarece e foarte dinamic.

4-14-600x521-3894629

6. Abdomen + fund

Sprijină-te în mâini și picioare astfel încât să simți tensiunea în spate. Ridică un picior cât de sus poți, apoi coboară-ți trunchiul fără să îți ridici cel de-al doilea picior de pe podea. Acest exercițiu întărește mușchiii abdomenului, talia și fundul.

5-14-436x600-9699047

7. Exercițiu pentru talie

Stai pe burtă pe podea, cu brațele îndoite de la cod și așezate sub cap. Ridică-ți trunchiul cât de mult poți. Rămâi în această poziție pentru o secundă, apoi întoarce-te încet la poziția inițială. Acest exercițiu tonifiază și întărește mușchii măduvei spinării.

6-12-600x467-5698419

Fă seturile timp de 6 zile.
Săptămâna 1

Scândura – exercițiu 2 minute – odihnă 10 secunde
Flotări – exercițiu 1 minut – odihnă 10 secunde
Coapse și fund – exercițiu 1 minut – odihnă 10 secunde
Genuflexiuni – exercițiu 1 minut – odihnă 10 secunde
Abdomen – exerciițiu 1 minut – odihnă 10 secunde
Abdomen + fund – exercițiu pentru 1 minut – odihnă 10 secunde
Talie – exercițiu pentru 1 minut – odihnă 10 secunde
Săptămâna 2
Scândura – exercițiu 3 minute – odihnă 15 secunde
Flotări – exercițiu 3 minute – odihnă 15 secunde
Coapse și fund – exercițiu 3 minute – odihnă 15 secunde
Genuflexiuni – exercițiu 3 minute – odihnă 15 secunde
Abdomen – exerciițiu 3 minute – odihnă 15 secunde
Abdomen + fund – exercițiu pentru 3 minute – odihnă 15 secunde
Talie – exercițiu pentru 3 minute – odihnă 15 secunde
Săptămâna 3 – repetă regimul din săptămâna 1
Săptămâna 4 – repetă regimul din săptămâna 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.