7 EXERCIȚII care te scapă de DURERILE de spate

Exercitii pentru durerile de spate – ce este recomandat?

Cu durerea de spate nu e de glumit. Indiferent dacă ai un stil de viață extrem de activ sau unul dominat de sedentarism, fiecare dintre noi riscă să-și deterioreze coloana vertebrală prin activitățile de zi cu zi.

Dacă te confrunți cu dureri de spate, iată câteva exerciții simple, dar foarte eficiente care le pot îndepărta.

Exercițiul 1 pentru dureri de spate

Stai pe spate. Îndoaie genunchiul drept. Întinde piciorul stâng deasupra capului. Prinde-l cu ambele mâini de sub genunchi și trage-l spre trunchi. Menține această mișcare de tragere 30 de secunde. Repetă acest exercițiu de două ori pentru ambele picioare.

Exercițiul 2

Stai pe spate și și îndoaie ambele picioare de la genunchi. Prinde-ți piciorul stâng cu ambele mâini de la genunchi și trage-l spre trunchi. Menține poziția pentru 20 de secunde. Repetă exercițiul de două ori pentru ambele picioare.

Exercițiul 3

FOLLOW ME

Stai pe spate. Întinde-ți brațul într-o parte, în unghi drept cu corpul. Întinde-ți piciorul stâng astfel încât să fie drept. Încearcă să-ți întinzi piciorul drept spre partea stângă, cât să îți atingă mâna stângă. Menține poziția pentru 20 de secunde. Repetă exercițiul de două ori pentru ambele picioare

Exercițiul 4

Stai pe spate și îndoaie-ți piciorul stâng la genunchi. Plasează jumătatea de jos a piciorului drept în diagonală peste coapsa stângă, cu genunchiul în lateral. Trage-ți cu atenție piciorul drept spre cap. Menține poziția pentru 30 de secunde. Schimbă poziția picioarelor și repetă.

Exercițiul 5

Sprijină-te de podea cu genunchiul drept și întinde-l pe cel stâng în urma ta. Acesta ar trebui să fie îndoit la genunchi. Menține poziția pentru 30 de secunde. Repetă exercițiul schimbând poziția.

Exercițiul 6

Întinde-te pe partea dreaptă. Îndoaie-ți piciorul stâng de la genunchi, prinzându-ți glezna cu mâna (stângă). Trage cu atenție de gleznă, tensionând astfel mușchii din coapsa stângă. Coloana nu ar trebui să se îndoaie prea mult. Menține această poziție timp de 30 de secunde. Apoi întinde-te pe partea dreaptă și repetă exercițiul.

Exercițiul 7

Stai cu mâinile întinse către o masă. Întinde-ți corpul înainte, îndoind puțin și genunchii, până când poți atinge marginea mesei cu ambele mâini. Brațele ar trebui să fie întinse și capul la nivelul umerilor. Menține această poziție 10 secunde. Apoi stai drept și înclină-ți corpul în fiecare parte.După ce vei fi făcut toate astea, garantat te vei simți grozav!

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.