Jurnal de sarcină (11): Cum ameliorezi durerile de spate din timpul sarcinii

Pe măsură ce burtica crește, multe femei se confruntă cu dureri de spate. Acest lucru se întâmplă pentru că mușchii și coloana ajung să susțină o greutate suplimentară, iar articulațiile și ligamentele sunt înmuiate de hormonul numit relaxină.

Pentru că sarcina mea este destul de avansată, eu resimt durerile destul de puternic și sunt momente în care simt că mă copleșesc. Din fericire, există câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita durerile puternice, dar și pentru a le face să fie mai ușor de suportat.

1. Evitați să ridicați greutăți – E o perioadă în care ar trebui să fim menajate, deci nu ar trebui să vă chinuiți prea tare cu sacoșele de cumpărături. Dacă totuși sunteți nevoite să ridicați ceva greu, trebuie să vă asigurați că faceți asta în mod corect. Nu vă aplecați brusc; îndoiți genunchii, ghemuiți-vă și ridicați-vă ajutându-vă de picioare, la fel de ușor, fără mișcări bruște.

2. Încercați să stați cât mai comod – Când stați jos, încercați să vă așezați pe fotolii sau scaune comode. Dacă nu aveți posibilitatea asta, puneți-vă la spate o pernă mică. Și încercați să stați cât mai drepte, dar nu într-o poziție nefirească și nu împingeți abdomenul în față.

3. Nu stați prea mult în picioare – Dacă încă lucrați și sunteți nevoite să petreceți multe ore în picioare, asigurați-vă că faceți pauze regulat pentru a sta jos.

4. Alegeți o vestimentație adecvată – Optați pentru pantaloni sau haine de gravidă care să vă susțină abdomenul și evitați pe cât posibil mersul pe tocuri.

5. Dormiți în poziția corectă – Când vine vorba de odihnă, salteaua joacă un rol foarte important. Ar fi bine să alegeți o saltea fermă, pe care să stați cât mai bine. Încercați să dormiți pe spate sau să alternați părțile, dar nu dormiți pe burtă. Pentru a vă face somnul mai confortabil puteți folosi o pernă de sarcină, iar dacă nu aveți una specială, puteți încerca să țineți o pernă între genunchi și una sub burtică.

6. Faceți câteva exerciții – Înainte de a începe orice program, trebuie să vă consultați cu medicul vostru. Eu o să vă arăt ce exerciții am făcut alături de Dr. Daniela Nicoleta Stanca, la KinetoDerma:


 

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.