#TIPS&TRICKS

7 FOTOGRAFII vechi pe care MERITĂ să le vezi

Scris de Laura P la 25 august 2017

În ultimii câțiva ani s-au făcut mai multe fotografii în lume decât în tot secolul trecut, deoarece fiecare telefon mobil are acum o cameră foto incorporate. Asta nu înseamnă că fotografii din trecut nu au reușit să surprindă pe peliculă o mulțime de lucruri interesante. Din contră. Iată câteva dintre cele mai interesante fotografii istorice.

1. Prima fotografie, 1838

Publicitate


Mai precis, imaginea de mai sus este un dagherotip al Boulevard du Temple, Paris făcută de Louis Daguerre de la fereastra sa, în primăvara anului 1838. În imagine ar fi putut fi mult mai mulți oameni, dar din cauza expunerii prelungite, Daguerre a reușit să-I prindă numai pe curățătorul de pantofi și pe clientul său.


2. Un tatuaj indian pe fața unei femei albe, 1863


Părinții lui Olive Oathman au fost uciși în 1859, când ea avea numai 14 ani. Ea a fost răpită de indieni și apoi vândută ca sclavă tribului Mohave. După 5 ani petrecuți acolo, fata a reușit să se întoarcă la societatea americană. Cei din trib au tratat-o proababil ca pe un egal, deoarece i-au făcut aceleași tatuaje pe care le aveau și ei.

Publicitate

3. Prima fotografie cunoscută care arată pe cineva făcând un gest indecent, 1886


Se pare că fotograful a făcut ceva ce nu i-a plăcut jucătorului de baseball Charles Rarborne, deoarece acesta, fără sfială, a arătat la camera degetul mijlociu. Acest lucru a rămas în istorie ca primul gest indecent din lume surprins într-o fotografie.

4. Studenți după ce au jucat cu bulgări de zăpadă, 1893

Publicitate


Așa arătau niște studenți de la Princeton după un joc innocent cu bulgări – i-ai putea confunda cu niște soldați care se întorc de pe câmpul de luptă sau cu niște victime ale unor albine furioase.

5. Sculptorul îl ajută pe veteran să-și deghizeze rănile, 1917


La începutul secolului XX, chirurgia plastic era departe de a fi perfectă, dar avea o alternative – măștile puteau să înlocuiască părțile pierdute. Unul dintre experții în producerea acestor măști este sculptorul Anna Coleman Ladd. Desigur, această metodă nu-și putea face victimele să arate ca înainte, dar multe dintre ele renunțau la gândurile de suicid și puteau să aibă în continuare o viață personală.

6. Cea mai înaltă persoană din istoria observațiilor medicale, 1930


Gigantul blând Robert Pershing Wadlow este de departe cea mai întreagă persoană din istorie – avea 2.72m și cântărea 199kg. din nefericire, Robert a trăit foarte puțin și a murit în 1940, la vârsta de 22 de ani.

7. Un muncitor german refuză să facă salutul german, 1936


Acest bărbat, numit Augustus Landmesser, și-a exprimat dezacordul față de politica celui de-al treilea Reich, din cauza căreia nu s-a putut căsători cu Irma Eklair, o evreică. Irma a fost trimisă într-un lagăr de concentrare, unde a fost ucisă, iar Augustus a dispărut într-un batalion.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--