7 GHICITORI pe care le pot rezola numai cei mai INVENTIVI oameni! Tu ai o minte ASCUȚITĂ?

Fă cunoștință cu Charles. Este cea mai extraordinară persoană de pe pământ. Viața lui era plină de dificultăți și de provocări cu care se confrunta cu curaj. Din nefericire, nu a reușit să se îndepărteze de o soartă teribilă. Viața lui Charles este o ghicitoare în sine, vezi dacă gândire ta critică e suficient de dezvoltată încât să rezolvi anumite întâmplări din viața sa.

1. În copilărie, era un băiat foarte talentat, dar profesorii aveau deja studenții lor preferați, astfel încât Charles avea întotdeauna cele mai complicate sarcini. Dar el a reușit întotdeauna să se descurce foarte bine cu ghicitori dificile.

1-9-600x584-2905307

Sarcina: Fă această ecuație matematică corectă fără a desena nimic sau fără a muta numerele.

2. Ca adolescent, Charles obișnuia să meargă singur. Odată, într-o pădure, a căzut într-un puț. Adâncimea sondei a fost de 30 m. Pentru a ieși, el s-a urcat pe peretele alunecos cu un ritm de 3 m pe zi, iar noaptea, când a obosit foarte mult, ar fi căzut cu 2 m în jos. Dar el a reușit oricum să iasă.

Întrebare: În câte zile a reușit să iasă din fântână?

3. Avea 20 de ani, când prietenii lui au decis să-i facă o farsă: l- au răpit pe Charles, l-au dezbrăcat și l-au dus într-o clădire abandonată fără ferestre și cu o ușă închisă. Pe perete era un bilet cu condiții de eliberare: Te poți elibera dacă poți să iei mingea de ping-pong din țeavă. În mijlocul încăperii se afla o țeavă care ieșise din podeaua de beton (diametrul său era de aproape 5 cm și lungimea ei era de aproape 1 m). Era o minge de ping pong la baza acesteia. Nu era posibilă obținerea mingii fără un fel de instrument, dar nu existau alte obiecte de utilizat. Charles a reușit să o facă oricum.

FOLLOW ME

Întrebare: Cum a obținut Charles mingea?

4. Când prietenii lui au început să își construiască cariera, Charles s-a îmbogățit și s-a îndrăgostit de o fată pe nume Irene. Ei s-au căsătorit, dar s-a dovedit că ea s-a căsătorit cu el pentru banii lui. Mai târziu, ea a încercat să-l otrăvească pentru a obține moștenirea. El știa despre asta și evita mâncarea otrăvită. Apoi i-a oferit un măr. El a spus: „Eu îl voi mânca numai dacă mănânci și tu jumătate.” Irene a tăiat mărul, l-a mâncat și nu i s-a întâmplat nimic. Când soțul ei a mâncat jumătate din măr, a căzut în comă timp de 24 de ore. După această încercare de crimă, Irene a fost trimisă la închisoare, dar Charles a supraviețuit.

Întrebare: Cum a reușit Irene să-și otrăvească soțul ?

5. Charles a fost un farmacist renumit. El chiar a reușit să dezvolte un medicament care ar putea vindeca o boală incurabilă. Colegii săi au fost foarte geloși de succesul său și au decis să-l omoare și să fure formula. Unul dintre colegii săi de laborator a venit noaptea în biroul lui Charles și l-a înjunghiat în stomac. Charles a recunoscut persoana, dar nu a putut solicita ajutor deoarece a leșinat. Un ofițer de securitate l-a găsit pe Charles când verifica clădirea la sfârșitul zilei de lucru și a chemat o ambulanță. Charles a supraviețuit și 4 dintre colegii săi au devenit suspecți: John, Nicola, Felix și Michael.

4-7-600x510-7089615

Întrebare: Cine a încercat să-l ucidă pe Charles dacă toți cei patru bărbați erau prezenți la laborator la acel moment, toți se acopereau unul pe celălalt și în buzunarul victimei era un bilet ciudat cu numerele 28, 27 și 57.

6. După aceea, Charles s-a făcut bine. El a decis să-și petreacă viața într-o casă confortabilă în suburbiile orașului natal. Un poștaș îi a dădea toată corespondența, un distribuitor îi livra alimentele, iar un om care livra ziare îi livra acestuia presa zilnic. Vineri, în timp ce poștașul îi aducea poșta, l-a văzut pe Charles într-o baltă de sânge, așezat pe podeaua bucătăriei. A chemat poliția imediat. Polițistul a examinat locul crimei și a concluzionat că Charles a fost ucis. Pe masă, erau niște sticle de lapte, pâine, pastile, chei și ziarul de marți. Poștașul și ceilalți 2 distribuitori erau suspecții principali.

Întrebare: Cine l-a ucis pe Charles?

7. Doi bărbați stau pe marginea unui abis pe o placă de lemn. Unul dintre ei are o armă și vrea să-l împuște pe celălalt. Dar dacă cel de-al doilea tip cade, primul va cădea în abis.

Întrebare: Există  posibilitatea ca unul dintre ei să supraviețuiască? Cine va muri de fapt?

RĂSPUNSURI

1. Trebuie să întorci tabla cu susul în jos pentru a obține ecuația matematică.

2. Charles avea nevoie de 28 de zile. Da, avea suficientă mâncare pe care și-o luase în pădure cu el. El se cățăra cu un metru la fiecare 24 de ore. În 27 de zile, el a ajuns la 29 m, dar a căzut 2 m înapoi pe timp de noapte (27 m). În ziua a 28-a, el a urcat 3 m și a ieșit.

3. Pentru că bilele de ping pong sunt foarte ușoare, Charles avea nevoie doar să se ușureze în conductă pentru a recupera mingea cu mâna.

4. El știa totul și lua antidotul universal în fiecare dimineață. Dar această otravă a fost foarte puternică, de aceea a intrat în comă pentru o vreme. Otrava era pe o parte a cuțitului cu care Irene a tăiat mărul.

5. Nicola. Charles a reușit să scrie biletul imediat după ce l-a văzut pe ucigaș. Deoarece el a fost un mare chimist, numerele corespundeau numerelor elementelor chimice din tabelul periodic: 28 – Ni (nichel), 27 – Co (cobalt), 57 – La (lantan).

6. Pe Charles l-a ucis omul care aducea ziare zilnice. Ultimul ziar găsit în casa lui Charles a fost marți, iar Charles a fost găsit vineri. Omul de livrare știa că chimistul fusese deja ucis și nu mai aducea ziare. Motivul: Charles a refuzat să facă un medicament narcotic pentru el.

7. Răspunsurile la această ghicitoare sunt atât de diverse și toată lumea le gândește altfel. Deci ce crezi? Împărtășiți-vă părerile cu noi în comentarii!

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.