7 greșeli pe care le fac 99% dintre FEMEI

Într-o relație, totul depinde de femeia implicată în aceasta. Dacă femeiea se schimbă, atunci și relația ei cu bărbatul se va schimba. Nu putem avea pretenția că suntem perfecte. Adevărul este că greșim. Mult, puțin, nici nu contează. Ceea ce contează este să conștientizăm greșelile și să încercăm să nu le repetăm.

7 greșeli pe care le fac 99% dintre femei

1. Fac prea multă morală

Greșeala principală într-o relație este inițierea prea multor discuții de către femei, genul de discuții în care, în loc să explice de ce se simt dezamăgite, femeile vor să învețe bărbații cum să facă anumite lucruri și tind să țină morală.

2. Sunt extremiste

Femeile au tendința de a se mișca foarte repede de la  „mereu disponibila” la „absolut indisponibilă”. Când o femeie este întotdeauna disponibilă pentru intimitatea cu partenerul său, indiferent de cum se comportă acesta, ea își pierde din valoare atât în ochii ei, cât și în ai partenerului. Totodată, stunci când o femeie acționează ca un lider sau ca o „mamă” în familie, ea pierde din atractivitate.

FOLLOW ME

3. Transformi tigrul în pisică

Femeile încearcă adesea să aducă în atenția bărbaților faptul că nu trăiesc conform așteptărilor. Luând această poziție, îl vei transforma pe cel de lângă tine  într-o pisică care nu va dori să meargă în direcția pe care încerci să o indici. Este o alegorie care demonstrează acest lucru: dacă în fiecare zi lovești puternic un tigru cu un papuc, îi spui că nu este puternic și că nu este tigru, acesta va începe să se comporte ca atare.

Femeile ar trebui să împartă responsabilitatea pentru starea ei cu bărbatul. Este foarte important, pentru că femeile așteaptă să simtă această responsabilitate. El este o creatură iubitoare de confort, căruia nu-i prea place responsabilitatea personală și este mult mai ușor pentru un reprezentant al „sexului puternic” să facă o femeie să se simtă confortabil acum, decât să își asume responsabilitatea pentru nefericirea ei mai târziu.

4. Nu recunoști fericirea

Se întâmplă ca fetele cu statut, vârstă, experiență și educație complet diferită să facă exact aceleași greșeli. Ceea ce înseamnă că  părinții au o mare responsabilitate. Trebuie să le ofere fiicelor lor experiențe fericite, așa încât mai târziu ele să se poată identifica în societate. Astfel, atunci când o fată își începe viața, ea nu știe ce înseamnă a fi cu adevărat fericită. Cunoaște vag acest sentiment, asociindu-l cu momentele când a fost premiată pentru ceva, când a obținut note bune la școală, când a avut un comportament bun și așa mai departe. Prin urmare,  își începe viața fără a ști ce este fericirea, întâlnește un bărbat care îi spune „eu sunt fericirea” și începe relația cu el. Trec doi sau trei ani, dar ea nu simte această fericire.

Sarcina principală a părinților este de a le transmite copiilor gustul fericirii. Dacă o femeie cultivă în sine un sentiment de bucurie,ea va împușca doi iepuri dintr-o lovitură.

5. Nu arăți afecțiune copiilor

Când o fetiță de 3 ani se apropie de un băiat, îi arată afecțiunea imediat. Comportamentul fetei este în mare parte dictat de natură. Dacă o femeie matură ar avea același comportament, atunci bărbatul nu ar avea nicio șansă să rămână indiferent față de ea. Dar ce se întâmplă cu acest comportament pe măsură ce crește? De ce atunci când o fată începe o relație trebuie să treacă o grămadă de timp pentru ca ea să prezinte semne de atașament? Când era copil făcea totul natural. De ce trebuie să învețe acest comportament de fiecare dată?

Este din cauza precauției și experiențelor anterioare. Atunci când femeia s-a înșelat de vreo două ori, ea începe să se întrebe: „Poate că nu vrea asta? Poate că o să mă respingă?”

Când îl ții strâns și îi spui cuvinte dulci, el nu te poate părăsi fără a arăta și a se simți rău. Exact același lucru se întâmplă cu copii noștri. Primul lucru de care trebuie să ții cont este să accepți sentimentele lor. Dacă fiica ta plânge, nu trebuie să îi spui că plânge după lucruri stupide. Trebuie să îi spui că și tu ai plâns când erai ca ea. Trebuie să o compătimești. O modalitate de a face acest lucru este de a lăsa copiii să știe că nimic nu este în neregulă cu ei. Spune: „Orice s-ar întâmpla, sunt aici pentru tine”. De asemenea, trebuie să te abții de a le ține morală.

6. Nu îl lași să vorbească

Bărbații ar trebui să învețe cum să vorbească. În cazul în care nu vorbesc, femeile se simt nedorite. Problema este că bărbații fac planuri singuri și nu le discută cu femeile. Dacă el spune: „Voi lucra și în trei ani vom putea să ne cumpărăm o casă”, atunci ea îl va sprijini. În ochii bărbaților, faptul că trăiește cu ea, că vine acasă și mănâncă ceea ce ea a pregătit înseamnă că o iubește. Femeile nu înțeleg acest lucru și se întreabă: „Ce pot să fac dacă lui îi este greu să se uite la mine când vine acasă târziu și doarme în altă cameră?” Când bărbații sunt întrebați despre asta, ei răspund: „Eu sunt cu ea, nu-i așa? Totul este în regulă”. Trebuie să vorbești cu femeia. Îi poți spune: „Sunt obosit. Ai putea să îmi pregătești ceva?” Asta o va face fericită.

Cum poți face un bărbat să înțeleagă că trebuie să vorbească cu tine?

Ideea este că femeile pun accent pe detalii. Cu alte cuvinte, construiesc o imagine generală a ceea ce se întâmplă bazându-se pe fragmente. Bărbații, de obicei, văd doar imaginea în ansamblu. Când o femeie face ceva și apoi întreabă bărbatul „cum îți pare?”, în capul lui se produce o explozie, pentru că crede că dacă nu va spune ceva corect se va ajunge la ceartă.

7. Nu îți recunoști propria frumusețe

De ce o femeie petrece ore în fața oglinzii înainte de a ieși, străduindu-se să arate mai bine pentru străinii din stradă, dar nu își poate găsi timp pentru a arăta un pic mai frumoasă pentru bărbatul din casă? Acest lucru se întâmplă pentru că femeile își fac griji de opinia publică. Bărbatul îi este deja alături. Ele pun mai multă valoare pe remarcile altor oameni care spun că el are o soție frumoasă, decât pe laudele primite de la propriul soț.

Nu este o atitudine foarte sănătoasă și trebuie să fie îndepărtată. A fi frumoasă este datoria femeilor, indiferent de vârstă sau job.

Tehnici simple de a fi fericită:

Întreabă-te: „Ce plăcere pot să îmi ofer astăzi?”

Bea apă! Spală depresia din corp.

Spune-ți: „Sunt de-acord cu mine!” de cât mai multe ori.

Pe scurt – fă ceea ce îți place dimineața. Atunci ziua va avea un bun început.

O dată în săptămână, nu fă nimic. Nu-ți strânge patul, nu mânca iaurt, nu merge la sală sau nu face nimic altceva. Este o procedură destul de importantă.

Secretul fericirii: nu există limite. Lumea este instabilă. Totul se poate schimba în orice moment. Dacă nu iei maximul din ziua de azi, mâine ai putea regreta acest lucru.

Autor: Anna Itoko, psiholog

 

0 comentarii pe “7 greșeli pe care le fac 99% dintre FEMEI

  1. Madalina says:

    Multumesc :)! Sincer, ma confrunt destul de des cu problemele de mai sus si tot incercam metode sa le rezolv. Mi-ai dat niste sfaturi minunate. Succes in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.