Una dintre întrebările pe care le primesc cel mai des este cum de am un ten atât de curat și luminos. Pentru că activitatea mea principală presupune să apar des pe sticlă, iar pe blog îmi doresc să vă țin întotdeauna la curent cu activitățile mele, așa că am foarte des ședințe foto, tenul meu trebuie să arate întotdeauna impecabil. Ei bine, un truc care mă ajută foarte mult este machiajul. Însă cum un ten frumos este în primul rând unul sănătos, sunt conștientă că purtat prea des, acesta îmi strică tenul. De aceea, dacă ar trebui să fac un top al activităților ce intră în rutina mea de îngrijire, demachierea ocupă un loc foarte important.
Îndepărtarea machiajului e ultimul lucru pe care îl fac sear. Recunosc însă că e un proces anevoios și vreau să scap de el cât mai repede posibil. Demachierea nu e însă ceva simplu și trebuie să urmezi niște reguli, dacă vrei să fie corectă. Dacă faci parte dintre cele care cred că demachierea ar trebui să se facă într-un minut, iată câteva greșeli pe care probabil le faci:
1. Folosești numai șervețele demachiante
Deși par o metodă ușoară și rapidă, șervețelele îndepărtează doar stratul superior de machiaj. Tot ai nevoie de o curățare adecvată după aceea.
2. Nu îți prinzi părul
Trebuie să îți prinzi părul când te demachiezi, ca să poți îndepărta machiajul până la linia părului.
3. Ștergi mascara în direcția greșită
Ar trebui să îndepărtezi mascara cu grijă, ca să nu-ți rupi sau smulgi genele. Închide ochii și îndepărtează mascara în direcția în care cresc genele.
4. Îți lași buzele la urmă
Ar trebui să îți cureți buzele prima dată, nu ultima dată. Petele care ar putea să apară vor fi îndepărtate mai apoi cu restul machiajului.
5. Nu petreci suficient timp la curățarea ochilor
Pielea din jurul ochilor e foarte delicată și nu ar trebui curățată în grabă. Nu-ți freca ochii – înmoaie o dischetă de bumbac în demachiant și las-o pe ochii închiși câteva momente, apoi șterge ușor.
6. Nu repeți curățarea
Ca să te aiguri că porii sunt eliberați complet de machiaj, demachiază-te și curăță-ți fața o dată, apoi spală-te și repetă. Asta va îmbunătăți și circulația sanguină.
7. Nu folosești aburi
Nu e esențial să faci asta de fiecare dată, dar e folositor să îți cureți bine porii din când în când. Înmoaie un prosop în apă caldă, lasă-l să se răcească puțin și apoi pune-l pe față pentru câteva minute. Prosopul îți va deschide porii și îți va calma pielea.
Nu sări niciodată peste demachiere, oricât de obosită ai fi sau oricât de puțin machiaj ai avea. Noaptea, pielea se regenerează, iar dacă porii sunt acoperiți de machiaj, nu vei mai putea face asta. 🙂
PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!
Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun