Mulți dintre noi au reușit să își cumpere de pe Internet diverse lucruri, dar uneori asemenea experiențe nu au prea mult succes și pot să apară surprize neplăcute, care pot fi însă evitate dacă dai dovadă de mai multă atenție. Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când cumpără de pe Internet:
1. Cumpără fără să fi verificat informațiile despre vânzător
Înainte de a cumpăra ceva, mai ales atunci când e vorba de un magazine mic de unde cumperi ceva pentru prima dată, ar trebui să te documentezi un pic. Găsește un număr de telefon și sună la el. Găsește o adresă legală. Cei care se ocupă cu înșelătoriile nu se deranjează să ofere o adresă. Caută comentarii despre firma respectivă pe Internet – dar nu le crede din inimă pe toate cele de pe pagina lor.
2. Cumpără fără să aibă garanția că li se vor da banii înapoi sau că li se vor schimba bunurile
Există posibilitatea de a primi un produs de o altă nuanță, care să nu ție se potrivească sau care să nu-ți placă. Asigură-te că pe site există informații despre returnare. Magazinele serioase oferă posibilitatea de a returna produsele. Plătește prin PayPal, care are un program gratuit de returnare.
3. Uită de posibilitatea de returnare
FOLLOW ME
Banii nu se fac chiar așa ușor pe lumea asta, așa că nu neglija șansa de a economisi niște bani atunci când faci cumpărături online. Caută coduri promoționaale.
4. Nu beneficiază de reducerile mărcilor favorite
Abonează-te la grupurile magazinelor online de unde cumperi. De multe ori, mai ales pe rețelele de socializare, se oferă reduceri speciale cărora nu li se face reclamă în altă parte. În acest caz, magazinul poate produce oferte unice pentru fiecare grup chiar de 2-3 ori ori pe săptămână.
5. Când primesc un produs scump, nu au asigurare în caz de probleme
Fă-ți o asigurare prin PayPal Buyer Protection Program. Acesta te ajută să primeștii toți banii înapoi, inclusiv pe cei plătiți la livrare, dacă ceva nu merge cum trebuie. De asemenea, ar trebui să știi că atunci când plătești cash când coletul ajunge la tine acasă, au dreptul să îl deschizi și să te asiguri că totul e în ordine.
6. Fii atentă la recenziile pe care le lași
De obicei, recenziile și satisfacția clienților contează pentru magazinele online. Nu te grăbi să acorzi cinci stele numai dacă produsul a venit întreg. Testează-l pentru câteva zile, pentru că defectele s-ar putea să nu fie chiar evidente,
7. Plătesc totul cu cardul bancar
Acest lucru nu e prea convenabil și nici sigur, deoarece s-ar putea să furnizezi informații importante unor site-uri care se ocupă de înșelătorii. Plătește printr-o platformă mare și de încredere, precum PayPal. Aceasta folsește sisteme de codare puternice.