7 ILUSTRAȚII haioase în care se vor regăsi TOȚI cei care sunt PĂRINȚI pentru PRIMA DATĂ

Se spune că atunci când apare un copil în familie, acesta întărește o relație și îi apropie pe oameni. Acest lucru este adevărat. Cu siguranță că îi aduce pe membrii cuplului mai aproape, dar lucrurile nu sunt mereu atât de frumoase pe cât s-ar părea. Ca să fim siguri că știe toată lumea – lucrurile nu revin la normal la scurt timp după sarcină. De fapt, viața se schimbă la 180 de grade pentru fiecare dintre părinți.

Ca să nu vă simțiți total debusolate, iată câteva lucruri de care cele care sunt mămici pentru prima dată ar trebui să țină cont:

1. Găsește ceva care să funcționeze pentru tine

Nu toate sfaturile pe care ți le dau oamenii sunt bune pentru tine. Fiecare copil și fiecare mamă sunt diferiți.

2. Nu fi obsedată în legătură cu bacteriile

Da, copilul tău e perfect, dar exagerezi dacă îți dezinfectezi mâinile de fiecare dată după ce ai atins o clanță.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Soțul tău te va iubi chiar dacă în casă e dezordine, iar cina nu e încă gata

Uneori nu poți să faci chiar tot ce îți propui. Nu te îngrijora, ești mamă, iar asta e o slujbă foarte grea.

4. Cere ajutor dacă ai nevoie

Dacă te simți copleșită de statul acasă cu micuțul toată ziua, cere ajutor. Roagă un prieten sau un membru al familiei să vină în vizită sau să stea puțin cu copilul.

5. Notează lucrurile

Date, întrebări pentru doctor, lucruri pe care nu vrei să le uiți. Poți nota și când a râs prima dată copilul, când a început să meargă în patru labe etc.

6. Spune-i mereu „te iubesc”

E important ca ai tăi copii să audă că sunt iubiți, chiar dacă nu știu exact ce înseamnă asta.

7. Bucură-te de un pui de somn

Nu te simți vinovată dacă adormi – mai ai și tu nevoie de o pauză din când în când.

Iată câteva ilustrații care demonstrează ce înseamnă să ai un copil pentru prima dată:

1. Când încercați să dormiți cu bebelușul

3-8990114
Arta dormitului împreună – perfecțiune.

2. O să mergi la pediatru mai des decât te-ai fi așteptat

Din momentul în care devi părinte orice problemă măruntă se va amplifica în capul tău și vei crede că este mult mai gravă decât e în realitate.

3. Hainele tale vor fi mereu murdare

5-9938387

În numai câteva ore alături de cel mic vei fi mai murdar decât te-ai fi așteptat.

4. Vei dormi foarte puțin

7-2409928

Atunci când un copil apare în viața ta, aduce numeroase plusuri, dar și câteva minusuri. O mare scădere se va resimți în programul tău de somn.

5. Prima zi de grădiniță va fi un chin

9-5407311

Tristețea va fi de ambele părți pentru că îți va veni greu să-ți lași copilul lângă niște străini pentru mult timp.

6. Nu e prea ușor să călătorești alături de un copil

8-4276339

7.  Sânii vor suferi schimbări dramatice2-4334500

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.