7 ILUSTRAȚII haioase în care se vor regăsi TOȚI cei care sunt PĂRINȚI pentru PRIMA DATĂ


Se spune că atunci când apare un copil în familie, acesta întărește o relație și îi apropie pe oameni. Acest lucru este adevărat. Cu siguranță că îi aduce pe membrii cuplului mai aproape, dar lucrurile nu sunt mereu atât de frumoase pe cât s-ar părea. Ca să fim siguri că știe toată lumea – lucrurile nu revin la normal la scurt timp după sarcină. De fapt, viața se schimbă la 180 de grade pentru fiecare dintre părinți.

Ca să nu vă simțiți total debusolate, iată câteva lucruri de care cele care sunt mămici pentru prima dată ar trebui să țină cont:

1. Găsește ceva care să funcționeze pentru tine

Nu toate sfaturile pe care ți le dau oamenii sunt bune pentru tine. Fiecare copil și fiecare mamă sunt diferiți.


2. Nu fi obsedată în legătură cu bacteriile

Da, copilul tău e perfect, dar exagerezi dacă îți dezinfectezi mâinile de fiecare dată după ce ai atins o clanță.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Soțul tău te va iubi chiar dacă în casă e dezordine, iar cina nu e încă gata

Uneori nu poți să faci chiar tot ce îți propui. Nu te îngrijora, ești mamă, iar asta e o slujbă foarte grea.

4. Cere ajutor dacă ai nevoie

Dacă te simți copleșită de statul acasă cu micuțul toată ziua, cere ajutor. Roagă un prieten sau un membru al familiei să vină în vizită sau să stea puțin cu copilul.

5. Notează lucrurile

Date, întrebări pentru doctor, lucruri pe care nu vrei să le uiți. Poți nota și când a râs prima dată copilul, când a început să meargă în patru labe etc.

6. Spune-i mereu „te iubesc”

E important ca ai tăi copii să audă că sunt iubiți, chiar dacă nu știu exact ce înseamnă asta.

7. Bucură-te de un pui de somn

Nu te simți vinovată dacă adormi – mai ai și tu nevoie de o pauză din când în când.

Iată câteva ilustrații care demonstrează ce înseamnă să ai un copil pentru prima dată:

1. Când încercați să dormiți cu bebelușul

3-8990114
Arta dormitului împreună – perfecțiune.

2. O să mergi la pediatru mai des decât te-ai fi așteptat

Din momentul în care devi părinte orice problemă măruntă se va amplifica în capul tău și vei crede că este mult mai gravă decât e în realitate.

3. Hainele tale vor fi mereu murdare

5-9938387

În numai câteva ore alături de cel mic vei fi mai murdar decât te-ai fi așteptat.

4. Vei dormi foarte puțin

7-2409928

Atunci când un copil apare în viața ta, aduce numeroase plusuri, dar și câteva minusuri. O mare scădere se va resimți în programul tău de somn.

5. Prima zi de grădiniță va fi un chin

9-5407311

Tristețea va fi de ambele părți pentru că îți va veni greu să-ți lași copilul lângă niște străini pentru mult timp.

6. Nu e prea ușor să călătorești alături de un copil

8-4276339

7.  Sânii vor suferi schimbări dramatice2-4334500

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.