5 activități pe care să le faci în timpul săptămânii cu cei mici când sunt în vacanță

Faceți vara asta să conteze! Nu doar pentru copii, ci și pentru voi. În plus, gândind practic, copiii trebuie ținuți ocupați cu activități. În primul rând, să nu le treacă prea repede această perioadă la care ei visează tot anul. În al doilea rând, vor fi suficient de conectați încât nu vor percepe reînceperea școlii ca pe un șoc. Asta pentru că au avut sarcini, pentru că au făcut chiar și teme – da, sunt dintre mamele care cred că mici sarcini care să îi țină alerți sunt necesare – și pentru că s-au simțit utili.

Eu cred că trebui să vă propuneți un program zilnic, de luni până vineri, care să îl suplinească în subconștientul lor, pe cel de școală. Evident, cu activități mai variante, mai colorate, că doar e vacanță.

Luni – zi de sport

sp-2519069

Eu vă propun înotul. Piscină descoperită ar fi ideală pentru perioada asta a anului. Dacă nu știu să înoate, schimbați planul, evident. Duce-ți-i la un intructor ca să învețe. E mai bine decât să le fiți voi profesori. Pentru că un mod corect de a învăța îi va ține toată viața.

Marți – zi de sarcini (sau chiar teme)

Lăsăm această activitate pentru a doua zi a săptămânii astfel încât asemănările între programul obișnuit și cel de vacanță să fie cât mai mici. În acest fel copiii vor continua să înțeleagă că au responsabilități și că acumularea de informații, creșterea personală sau chiar studiul nu au legătură cu un orar sau o perioadă a anului.

Miercuri – zi culturală

Cum vă sună o vizită la muzeu? Antipa e cel mai la îndemână dacă sunteți din București. Sau poate Muzeul Satului. Dar incredibilul Muzeu al Ceausului din Ploiești, îl știți? Sau poate Muzeul Etnografic din Cluj. Dar Castelul de poveste din Valea Zânelor, realizat complet din lut? Sau poate vreți să mergeți la Zimbrăria Neagră din Bucșani, la o oră de condus de București. Nu o să vă vină să credeți că există asemenea locuri chiar lângă voi.

Joi – ziua în care faceți diferența

E vară, știu. Dar plantați ceva. Un trandafir de care să aibă grijă, într-un ghiveci generos. Puneți 3 răsaduri de roșii de caresă aibă grijă și pe care să le vadă crescând. O grădină interioară, cine știe. Sau un copac care e mai prietenos cu căldura. Să fie martorul schimbării și să înțeleagă cât de valoroasă e contribuția lui.

Vineri – camping în curtea casei, la bunici, sau oriunde la țară, dacă nu sunteți dintre cei cărora le place să se piardă prin pădurile patriei sau în Deltă

Luați un cort care se instalează în 2 secunde (exact așa) de la Decathlon și petreceți câteva ore seara în el cu cei mici. Le spuneți povești, faceți un mic foc și poate chiar dormiți împreună peste noapte.

Iar weekendul va fi, ca de obicei, distracție pură, grădină zoologică, parc acvatic, mare, munte.


PS: Îţi mulţumesc că eşti unul dintre cei 1 milion de români care mă citesc!

Hai cu mine pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.