7 lucruri pe care copiii le învață din desenele animate

Deși știți cu toții că am doi copii, pe Alex și pe Alesia, au fost multe zile în care la noi acasă au răsunat cântece de prințese pe două voci feminine, vedeai la tot pasul rochițe colorate, păpuși și sclipici. Asta se întâmplă pentru că Alesia are o prietenă foarte bună alături de care petrece destul de mult timp. Aș spune că în majoritatea timpului sunt de nedespărțit.

Dacă până de curând avea o singură cea mai bună prietenă, de la începutul lunii septembrie are doi, căci a intrat în familia noastră Roco, cățelușul nostru simpatic, care e primul ei gând atunci când se trezește, ultimul când adoarme. Știam că iubește animalele și că dezvoltă relații speciale cu ele, pentru că am mai avut de-a lungul timpului broscuțe țestoase, peștișori sau papagali, dar relația ei cu Roco mi-a depășit orice așteptare. A fost așa de fericită că are un cățeluș că mi-a zis că ea are vrea să nu se mai ducă la grădiniță, să stea să aibă grijă de Roco și să se joace toată ziua cu el.

Cum unul dintre cei mai buni prieteni ai ei este un cățeluș, numără zilele până când o să înceapă pe Disney Junior noul serial pentru preșcolari, Prietenii Cățeluși. Abia așteaptă să vadă ce năzdrăvănii vor face Bingo și Rolly, iar eu nu pot decât să sper că nu o să-i trezească dorința de a mai lua un cățel, ca să se apropie mai mult de povestea desenelor. Premiera desenelor va avea loc pe 9 octombrie și presimt deja cum de luni până vineri de la 17:25, Alesia și Roco vor sta nemișcați în fața televizorului.

Pentru că știm despre frații cățeluși că sunt dornici de aventuri și pornesc în fiecare zi în noi experiențe pline de energie și învățături. Noi am început deja să le acceptăm provocările și am bifat cu Alesia 3 sarcini din cele 7 pe care ni le-au dat Bingo și Rolly.

Așadar, dintre misiunile cățelușilor, Alesia a început cu ultima. Le povestește tuturor despre cât de frumos e să ai un cățeluș, dar și cum trebuie să îl îngrijești. Se supără foarte tare când vede că cineva tratează urât un animăluț și le ține tuturor colegilor prelegeri despre cum ar trebui să fie blânzi și iubitor cu animalele; cum o scapi puțin din ochi, hrănește tot ce-i iese în cale cu prăjiturici sau mâncare.

Miercuri a ajutat-o pe doamna Popa să meargă la cumpărături, tot la îndemnul cățelușilor. Doamna Popa este o vecină de-a noastră care are foarte multă răbdare cu Alesia și e încântată să petreacă timpul cu ea.

Pentru că tema principală a serialului este prietenia, Alesia a bifat și misiunea care presupunea să-i arate unui prieten că e important pentru ea, așa că a stat două ore să perfecționeze o felicitare de mulțumire pentru prietena ei cea mai bună, apoi a invitat-o în parc.

Mai avem de bifat 4 misiuni și ceva îmi spune că Alesia are de gând să le facă pe toate înainte să înceapă Prietenii Cățeluși, așa că vă rog să-i țineți pumnii!

Dacă aveți în casă prichindei care abia așteaptă să-i vadă pe Bingo și Rolly, aștept să-mi povestiți ce misiuni au făcut!

0 comentarii pe “7 lucruri pe care copiii le învață din desenele animate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.