Când cel mic învaţă de la fratele mai mare: Alesia zice că e fericită că Alex o învaţă tot ce ştie el

Când cel mic învaţă de la fratele mai mare

img_7205-1024x683-2420991

Când a apărut Alesia în viaţa noastră, am avut o singură mare emoţie şi anume, cum o va primi şi accepta Alex. Din fericire, el a fost mega încântat că va mai avea o surioară şi chiar îmi spunea că abia aşteaptă să se joace cu ea. La momentul acela, eram foarte bucuroasă că el este fericit să o avem lângă noi, cât despre faptul că se va juca cu ea, puteam să jur că asta nu se va întâmpla absolut niciodată, mai ales că între ei este o diferenţă de 6 ani. Dar cum proverbul spune „niciodată să nu spui niciodată”, iată-mă la momentul în care cu o mare, de fapt cu o imensă satisfacţie, mă uit la ei doi cum se joacă. Iar uneori apuc să îi mai şi filmez.

Sincer, nu îmi mai încap în piele de fericire când o văd pe Alesia cât de delicată, dar şi pretenţioasă este când se joacă cu Alex, iar el este la fel de răbdător cu ea şi o protejează şi o învaţă şi o ascultă. Iar ea încearcă mereu să îi arate ce a mai învăţat. Mi-a spus odată, la ureche 🙂 , că e fericită că Alex o învaţă tot ce ştie el.

Dar să revenim la ultimul episod al celor doi prichindei. Alex a învăţat-o pe Alesia toate animalele. Ştie cum arată animalul, ce culoare are blăniţa lui, ce mănâncă, unde trăieşte, de cine se fereşte şi pe cine sperie. Cum a învăţat? Cu piesele de puzzle de la Danonino. Când mergem la cumpărături, copiii mei merg singuri la raft şi îşi iau singuri produsele pe care le doresc şi le pun în coş. Îi las să învețe să facă alegeri, să îşi dea seama încet, încet ce este bine pentru ei şi ce nu. Evident, dacă nu sunt de acord cu un produs le explic de ce nu este bine să îl consume, apoi îi las să decidă singuri dacă îl mai doresc. Îi las să experimenteze, îi las să simtă gustul şi îi las să hotărască. Cât despre brânzica şi iaurturile Danonino, cei mici le adoră și eu îi încurajez să le cumpere. Pentru ei sunt deserturi delicioase, iar pentru mine e o variantă sănătoasă de desert sau gustare și un motiv atât de bun de joacă şi învăţare.

Nu știu dacă știați, dar produsele Danonino conțin mult calciu, vitamina D și proteine. De exemplu, brânzica are de 2 ori mai mult calciu faţă de brânza de vaci obişnuită şi de peste 10 de ori mai multă vitamina D, comparativ cu aceeaşi cantitate de lapte. Am mai discutat cu mulți părinți despre iaurturile cu zahăr pentru copii și vă zic și vouă de ce prefer un astfel de desert sau gustare pentru Alesia și Alex: 100g iaurt conține aceeași cantitate de zahăr ca un măr și jumătate din cantitatea de zahăr a unei banane. În plus, dacă le compar cu alte ronțăieli sau prăjituri pe care unii copii le consumă ca desert sau gustare, iaurtul cu fructe are mult mai mulți nutrienți și mai puține calorii 🙂


În cazul de faţă, copiii mei își „asigură” singurei porţia de brânzică la pachet cu un magnet holografic. Pentru că e o super campanie acum, ,,Descoperă unde trăiesc animalele cu Dino”. Puteți intra și voi pe pagina de Facebook Danonino sau pe site-ul www.danonino.ro unde găsiți o mulțime de informații interesante.

Şi uitaţi-vă câtă bucurie e pe copiii mei, bine, mai mult pe Alesia care nu îşi mai încape în piele când e în rolul de învăţătoare. Iar cu aşa un elev cuminte şi silitor ca Alex care nu doar că şi-a făcut temele, dar ştie aşa de bine animalele încât o mai ajută şi pe sora sa, pardon pe domnişoara educatoare :))

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

PS: Nu-i aşa că e minunat cât frăţiorii se înţeleg şi se joacă frumos împreună, iar cel mare are grijă de cel mic, iar cel mic are ce învăţăta de la cel mare? Eu sunt o mamă fericită, ceea ce vă doresc fiecăreia dintre voi!

 

 


0 comentarii pe “Când cel mic învaţă de la fratele mai mare: Alesia zice că e fericită că Alex o învaţă tot ce ştie el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.