7 MOTIVE pentru care e mai bine să faci BAIE decât DUȘ

Aproape tuturor ne place să facem o baie bună – care e calmantă și distractivă. Din nefericire, nu avem parte de așa ceva prea des, deoarece durează mai mult decât dușurile și sunt ceva mai complexe decât acestea.
Mulți susțin că dușurile sunt mai sănătoase decât băile, dar și acestea sunt bune pentru tine, nu sunt numai un mod bun de a te relaxa alături de un pahar de vin după o zi lungă.

1. Băile pot întârzia îmbătrânirea
După spusele dermatologilor, băile reduc îmbătrânirea și acneea adulților, deoarece coboară nivelul de cortizon din corp, un hormon de stres responsabil de aceste lucruri. După baie, asigură-te că te hidratezi.

2. Băile calmează durerile de mușchi
Se știe că atunci când ne dor mușchii un remediu bun este căldura, deoarece aceasta îi ajută să se relaxeze. La baie, poți folosi sare Epsom, pentru mai multă eficiență.

3. Băile sunt la fel de curate ca dușurile
Oamenii cred că băile sunt cumva mai murdare fiindcă apa nu se scurge, dar nu e adevărat. Dușurile sunt bune atnci când ești murdar sau transpirat după efort intens, dar după o zi normală poți face baie fără probleme.

4. Băile pot să scadă nivelurile de zahăr din sânge
Nivelurile de zahăr din sânge se ridică după ce mâncăm, așa că fă o baie pentru a le mai coborî. Nu uita de alimentația sănătoasă și de exercițiile fizice, însă.

5. Băile sunt bune pentru pielea ta
Adevărul e că și băile și dușurile îți pot deshidrata pielea, dar în apa de la baie poți adăuga lucruri care să te hidrateze – uleiuri esențiale, săruri minerale, miere etc.

FOLLOW ME

6. Băile te scapă de stres
Acesta este principalul motiv pentru care fac baie adulții – ca să scape de stres, având câteva momente doar pentru ei. Băile îmbunătățesc circulația, calmează sistemul nervos, detoxifiază corpul și eliberează endorfine.

7. În timpul băii arzi la fel de multe calorii ca atunci când faci exerciții cardio
Într-o oră de baie arzi cam 130 de calorii, echivalentul unei plimbări de jumătate de oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.