7 MINICUNI despre MÂNCARE pe care le-ai crezut mereu

Nu toţi producătorii sunt sinceri. Uneori, atunci când cumpărăm un produs de la magazin, nici măcar nu știi sigur din ce e făcut. Iată câteva lucruri despre care nu ni se spune tot adevărul:

1. Chipsurile
Majoritatea chipsurilor nu sunt făcute din cartofi. Producătorii folosesc făină și un amestec din amidon. De regulă, o felie de chips conține doar 42% cartofi. Aroma naturală e obținută cu ajutorul aditivilor.

2. Sandvișurile cu cașcaval
Cele mai multe tipuri de cașcaval nu conțin mereu brânză. Pentru a economisi bani și pentru a simplifica procesul, unii producători înlocuiesc laptele cu proteine de zer sau ulei de palmier. Cașcavalul adevărat ar trebui să fie făcut din lapte natural și nu conține grăsimi vegetale.

3. Alimentele la conservă
De regulă, pe etichetele produselor la conservă poți găsi greutatea întreagă scrisă cu un font mare, iar puțin mai jos e greutatea produsului uscat.

4. Sos de brânză
Dacă ceva se cheamă sos de brânză, asta înseamnă că nu conține brânză. În general, toate sosurile au aceeași bază, iar un anumit gust se obține cu ajutorul aromelor, care sunt doar parțial naturale.

5. Produsele de patiserie
Majoritatea produselor de patiserie, precum cornurile, sunt umplute doar pe jumătate sau sunt injectate pe margini. Desigur, producătorii fac asta pentru a economisi bani, iar cumpărătorii, sperând că vor mânca ceva delicious, nu primesc mai nimic.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

6. Cafeaua instant
Indiferent ce spun reclamele, cafeaua instant nu poate să fie 100% naturală. Da, e făcută din boabe naturale care sunt măcinate și procesate cu apă fierbinte. Apoi sunt transformate într-o pudră (cafea instant) sau în granule (granulată) sau e înghețată ori uscată. În urma acestor procese, cafeaua își pierde mult din aromă, iar asta se corectează.

7. Ceaiul rece
Ceaiul rece e făcut din extract de ceai. E fiert, uscat și transformat într-o pudră care va fi apoi diluată cu apă. Prin urmare, sticla poate să conțină ceai într-o proporție mai mică de 1%, iar restul e zahăr, apă, arome. Dacă pe etichetă nu apar cuvintele „extract de ceai”, înseamnă că sticla conține apă obișnitp, căreia i s-au adăugat diverși aditivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.