5 MISTERE pe care le pot rezolva numai cei cu MINTEA ASCUȚITĂ! Tu reușești?

Tuturor ne place să ne uităm la filme sau să citim povești detectiviste, în care polițiștii rezolvă cele mai dificile cazuri. În copilărie mulți dintre noi visează să prindă criminali. Iată câteva povestioare prin care poți să îți pui mintea la îcercare.

1. Crima unui aristocrat

George Smith a fost ucis duminică seara. În acel moment, erau cinci oameni în casă: soția domnului Smith, un bucătar personal, un majordom, o servitoare și un grădinar. Cu toții i-au spus Detectivului Stevens ce făceau în seara aceea:

 

1-14-600x585-8376223
-doamna Smith stătea lângă foc și citea o carte.
-bucătarul pregătea micul dejun.
-majordomul vorbea cu muncitorii din camera de zi
-servitoarea spăla vasele
-grădinarul uda plantele în seră.

Imediat după discuție, detectivul l-a arestat pe criminal.

Cine era?

FOLLOW ME

Bucătarul. Acesta a spus că făcea micul-dejun, însă crima a fost săvârșită noaptea.

 

2. Asasinul prostuț

2-11-553x600-7258308
Detectivul vorbea cu medicul în sala de așteptare când un bărbat îngrijorat a dat buzna pe ușă țipând că cineva i-a împușcat soția. Detectivul i-a cerut să-i spună ce s-a întâmplat. Bărbatul s-a prezentat ca Mr. Clark și a spus că era la muncă atunci când menajera l-a sunat să-i spună că soția lui a pățit ceva teribil și că e la spital, la terapie intensivă. El a închis imediat și a fugit la spital. De îndată ce Mr. Clark a terminat de vorbit, a fost imediat arestat pentru încercarea de a-și ucide soția. De ce a făcut asta?

Mr. Clark nu avea de unde să știe că soția a fost împușcată, pentru că menajera i-a spus doar că soția lui a pățit ceva teribil.

3. Legături de sânge

3-11-600x558-2836593
Un milionar a fost ucis în propria sa casă fiind împușcat în frunte. Detectivul a discutat cu trei fii ai milionarului, care erau acasă – Jack, John și James. Jack a spus că în seara aceea, el, John și tatăl lor au fost la o recepție. Au ajuns acasă și au intrat în camera de zi. Tatăl era primul, urmat de John și de Jack. Când tatăl se îndrepta spre scări, James a intrat în casă și l-a împușcat. John a confirmat spusele lui Jack. James a spus că își vizita prietenii în seara aceea și că tatăl său era deja mort când a intrat el în casă. Detectivul și-a dat imediat seama cine l-a ucis pe milionar. Cine era și cum și-a dat seama Stevens?

Dacă Jack și-ar fi ucis tatăl, împușcătura ar fi trebuit să fie în spate.

4. Evadarea


Detectivul trebuia la un moment dat să găsească un criminal care evadase din închisoare. El știa că acesta ar trebui să fie într-una dintre cele trei case, dar avea nevoie de adresa exactă, ca să nu-l sperie. Cu ajutorul unei drone, el a fotografiat casele de deasupra lor. Când a privit imaginile, și-a dat imediat seama unde era criminalul. Cum a reușit?

Criminalul se află în prima casă (A). Mașina este parcată astfel încât să poți pleca repede.

5. Tragedia detectivului

7-8-587x600-6546817
Într-o dimineață de weekend, detectivul s-a certat rău cu soția sa și a plecat din casă, lăsându-și cheile și telefonul în urmă. Când s-a întors seara acasă, a găsit acolo un coleg, o soție înspăimântată și un cadavru pe podea. Soția lui îi spunea polițistului: „stăteam în sufragerie când am auzit soneria. Am crezut că a venit soțul meu înapoi și am deschis ușa. Atunci bărbautul acela m-a împins, a intrat în apartament și l-am lovit cu cuțitul, care era în mâna mea.” Auzind acestea, detectivul i-a spus colegului său să-I aresteze soția pentru tentative de asasinat. Ce a înțeles detectivul?

Soția a spus că avea un cuțit în mână, deși era în bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.