7 MOTIVE pentru care ȚÂNȚARII te mușcă mai mult decât pe ceilalți

Ai fost vreodată victima țânțarilor? Par ei să graviteze în jurul sângelui tău cald și delicios, lăsându-i pe ceilalți neatinși?

Te-ai întrebat vreodată de ce sângele tău este atât de delicios pentru micile zburătoare nenorocite?

1. Se pare că există o mulțime de motive

De pildă, cantitatea de dioxid de carbon face diferența în ceea ce privește cât de apetisant/ă ești pentru aceste insecte. Oamenii cu o masă corporală mare și femeile însărcinate produc mai mult dioxid de carbon, ceea ce înseamnă că e mai probabil să fie mușcați.

2. O temperatură a corpului mare înseamnă că e mai probabil să fii mușcat/ă

Ceea ce bineînțeles, îi face pe oamenii cu maasă corporală mare și pe femeile însărcinate ssă fie mai susceptibile. Și ceilalți se supun însă unui risc mai ridicat atunci când fac exerciții fizice, deoarece în acele momente
temperatura corpului crește.

FOLLOW ME

3. Tipul tău de sânge e și el un factor care influențează probabilitatea de a fi mușcat/ă

Un studiu a arătat că oamenii cu grupa 0 sunt mai atrăgători pentru țânțari decât cei cu grupa A. Totuși, acesta a fost un studiu mic, care nu a mai fost repetat.

4. Același studiu arată și că numai anumiți oameni secretă chimicale prin piele care indică ce tip de sânge

Anumiți oameni nu secretă deloc acele chimicale, ceea ce face mai puțin probabil să fie mușcați.

5. Compoziția microbilor de pe pielea ta este un alt factor

Cu toții avem o flora de microbe unică pe piele. De fapt, avem mai mulți microbi pe piele decât celulele propriu-zise. Practic suntem mase mergătoare de microbi. Totuși, compoziția unică a microbilor influențează numărul de țânțari care ne mușcă.

6. Și exercițiile fizice te fac să fii mai atrăgător / atrăgătoare pentru țânțari

Și pentru alți oameni, dar și pentru țânțari. Asta se întâmplă deoarece exercițiile fizice cresc cantitatea de acid lactic pe care o secretă pielea ta și îți cresc temperatura corpului. Pentru țânțari, acesta este echivalentul unor produse de patiserie proaspăt coapte sau al mirosului de cafea proaspătă în fața cuiva care tocmai s-a dat jos din pat.

7. Nu în ultimul timp, consumul de bere poate să contribuie la cât de mult te mușcă țânțarii

Un studiu a arătat că o singură sticlă de bere este suficientă pentru a te face mai atractiv pentru insecte în general, deși nimeni nu știe prea clar de ce.

Așadar, dacă nu vrei să fii mușcat/ă, evită să bei bere, mergi la sala de gimnastică și, dacă ești femeie, evită și să rămâi însărcinată.

De asemenea, dacă nu poți face nimic din cele de mai sus, încearcă să folosești un repelent, când ești afară, poartă haine largi, bluze cu mâneci lungi și pantaloni lungi. În plus, evită zonele în care sunt foarte mulți țânțari, evită zonele cu apă stătoare și prinde țânțarii care zboară pe lângă tine, dacă poți, dar nu atunci când te mușcă.

Citește și: Dacă faci unul din aceste 6 lucruri, nu vei mai vedea niciun păianjen în casa ta!
Mulți oameni sunt speriați de păianjeni sau alte insecte, mai ales dacă stau la curte și văd astfel de insecte des. Există multe spray-uri în comerț care alungă insectele, dar nu numai că eficiența lor este limitată, ci sunt și pline cu chimicale.

Din fericire, există metode naturale de a alunga și de a scăpa de fobia de păianjeni.

Citricele – este cunoscut faptul că păianjenii urăsc lămâile și alte citrice. Folosește coajă pentru a freca locurile unde apăr păianjenii de obicei.

Cedru – pune conuri de cedru în dulapuri, șifonier sau grădină pentru a alunga păianjenii. Poți folosi umerașe de cedru pentru a preveni apariția păianjenilor în hainele tale.

Oțet – este cunoscut faptul că ține păianjenii, țânțarii și furnicile departe. Amestecă oțet cu apă în proporții de 1:2 și pune soluția într-o sticlă cu spray.

Ulei esențial de mentă – păianjenii urăsc menta. Adaugă 8 picături de ulei esențial de mentă în puțin detergent de vase, pune lichidul într-o sticlă cu spray și adaugă apă.  Agită sticla înainte de folosire.

Castane – păianjenii pot fi ținuți la distanță cu ajutorul castanelor, nucilor, sau alte nuci de copac. Un anumit compus chimic din mirosul castanelor îi deranjează.

Păstreaza curățenia – pentru a preveni apariția acestor musafiri nepoftiți, păstrează casa curată. Nu uita să cureți și grădină. Îndepărtează bețele, frunzele și alte obiecte nefolositoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.