Mai mult decât o ojă: De ce unghiile tale au nevoie de lac de bază și lac de finisaj

Mai mult decât o ojă: De ce unghiile tale au nevoie de lac de bază și lac de finisaj

În adolescență, obișnuiam să cumpărăm zeci de lacuri de unghii în toate culorile curcubeului de la magazinul din apropiere. Nu era doar un mod de a ne exprima feminitatea, ci și un ritual între prietene. Ne întâlneam toate la casa uneia dintre noi și povesteam ore întregi în timp ce aplicam oja, stângaci, direct pe unghie.

nail-polish-498665_1280

Nu știu câte dintre voi mai fac asta în prezent, dar lipsa timpului nu ar trebui să însemne reluarea proastelor obiceiuri. Din păcate, lipsa unui lac de bază (basecoat) înaintea aplicării culorii și a unui lac de finisaj (topcoat) la final intră în această categorie.

Trebuie să folosim cele 3 lacuri de unghii împreună, de fiecare dată, nu pentru că este la modă ci pentru sănătatea unghiilor noastre.

Ce face un basecoat:

 • creează o barieră între unghie și  componentele nocive din ojă
 • previne îngălbenirea unghiilor
 • unele basecoat-uri conțin proteine, vitamina E și calciu, care fortifiază unghia și previn ruperea ei
 • nivelează, pentru un aspect uniform
 • ajută lacul de unghii colorat să adere la unghie și să reziste mai mult

Totodată, este foarte important să folosiți un basecoat adecvat înainte de aplicarea ojei colorate. Dacă sunteți sensibile la ojă, în general, căutați un basecoat special, deoarece majoritatea conțin o cantitate mai mare de rășină decât lacul colorat.

Mai mult decât o ojă: De ce unghiile tale au nevoie de lac de bază și lac de finisaj

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

Cum te ajută un topcoat:

 • sigilează lacul colorat, pentru o manichiură de lungă durată
 • conferă strălucire
 • previne exfolierea ojei
 • camuflează aplicarea neuniformă a ojei
 • întărește unghia
 • conferă o textură plăcută lacurilor de unghii colorate cu sclipici

Două sticluțe transparente și atâtea beneficii pentru voi – ați fi crezut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.