7 OBICEIURI fantastic de SIMPLE care îți vor schimba viața în BINE

Uneori, pentru ca în viața ta să apară niște schimbări pozitive, ar trebui să îți analizezi puțin stilul de viață. Pe timpul zilei facem multe lucruri în mod automat – de ce să nu ne formăm și niște obiceiuri utile? Nu va fi nici dificil, nici plictisitor. Iată câteva exemple care te vor ajuta să îți schimbi viața în bine:

1. Începe-ți ziua cu un pahar de apă și lămâie

Obișnuiește-te să bei un pahar de apă călduță cu suc de lămâie și un praf de piper roșu în fiecare zi. Până când îți iei micul dejun, acest ritual îți va fi pornit metabolismul. Sucul de lămâie conține vitamina C, care mărește rezistența la microbi, iar piperul roșu accelerează metanolismul.

 

2. Șterge-te pe față folosind cuburi de gheață din ceai de mușețel

Un alt obicei foarte util dimineața e să îți ștergi fața cu niște cuburi de gheață făcute din ceai de mușețel. Acestea te vor ajuta să uiți de ridurile de expresie. În loc de o față umflată, vei avea pielea catifelată și obrajii îmbujorați.

3. Ia-ți niște gustări ușoare la tine

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Abține-te să mai mănânci batoane de ciocolată și prăjiturele. Pentru a rezista tentației de a mânca alimente nesănătoase, obișnuiește-te să ai la tine niște gustări sănătoase. Aici includem fructele și iaurtul. Ar trebui să vezi niște rezultate într-o lună.

4. Folosește ață dentară

Starea dinților tăi depinde de sănătatea corpului. Oamenii de știință au reușit să dovedească faptul că există o legătură între dinți și bolile cardiovasculare. În îngrijirea cavității bucale ar trebui să fie inclusă și folosirea aței dentare. Aceasta te ajută să îndepărtezi resturile de mâncare din spațiul dintre dinți, îndepărtând și placa din locurile greu de ajuns.

5. Mănâncă un măr după fiecare masă

E recomandat să te speli pe dinți după fiecare masă, dar nu e întotdeauna posibil să facem asta. La această problemă există o soșuție foarte simplă și foarte gustoasă – mănâncă un măr după fiecare masă. Acesta îți va curăța gura de orice bucată de mâncare rămasă între dinți, va îmbunătăți circulația sângelui în gingii și va normaliza aciditatea din gură. Alege fructe și legume proaspete și nu va trebui niciodată să suferi de parodontită.

6. Fă un duș contrastant în fiecare zi

Această procedură de numai câteva minute are beneficii enorme pentru sănătatea ta. Dușurile contrastante întăresc sistemul nervos și vasele de sânge. Mai mult decât atât, dușul contrastant este principala măsură pe care o poți lua pentru a preveni varicele.

7. Pune-ți o sticlă de apă pe birou

Mulți oameni nici măcar nu observă că suferă de deshidratare. Dacă te-ai decis să duci un stil de viață sănătos, primul lucru pe care ar trebui să-l faci e să bei mai multă apă. Redu consumul de ceai, cafea și băuturi carbogazoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.