7 plante OTRĂVITOARE de care trebuie să te FEREȘTI

Când eşti în aer liber există mereu riscul să dai peste vreo plantă otrăvitoare, iar dacă adulţii nu sunt atenţi, copiii, curioşi să afle ce gust are totul, pot avea probleme. E de ţinut minte şi faptul că poţi găsi plante otrăvitoare nu numai pe câmp, ci şi în ghivece, pe post de plante decorative, aşa că nu strică să fii atent/ă nici dacă locuiești la oraș.

1. Cucuta
Cucuta se găsește în Europa, Asia și America de Nord. Crește în locuri foarte umede, în zonele mlăștinoase și pe malurile râurilor. Miroase asemenea morcovilor, dar e una dintre cele mai veninoase plante din lume. Intoxicarea cauzează vomă, convulsii, scăderea activității cardiace sau chiar moarte.

2. Oleandru, floare de dafin
Acesta crește în regiunile tropicale și subtropicale, dar este cultivat în toată lumea ca plantă de interior. Miroase plăcut și are flori frumoase, dar poate cauza vomă, schimbări ale ritmului cardiac, dureri de cap, slăbiciune sau chiar moarte.

3. Aconitum
Acesta crește în Europa, Asia și America de Nord și este cultivat ca plantă decorativă. E o plantă extreme de toxică, ce poate provoca schimbări ale ritmului cardiac, amorțeala feței, mâinilor și picioarelor, vedere neclară și chiar moarte. Seva pătrunde și prin piele.

4. Stramonium
Această plantă crește în Europa și în America Centrală și de Nord. Conține alcaloizi care provoacă un ritm cardiac accelerat, dezorientare și delir. În cazuri grave – comă sau moarte.

5. Euphorbia
Această plantă poate fi găsită peste tot, într-o varietate de forme. Unele seamănă cu cactușii, altele cu florile. Poate provoca arsuri, discomfort, umflături și temperatură ridicată.

FOLLOW ME

6. Rubarbă
Rubarba se cultivă în Europa și în Statele Unite. E folosită pentru prăjituri și salate și se mănâncă și crudă. Nu trebuie să consumi frunzele sau rizomii, deoarece pot cauza arsuri ale ochilor și gurii, probleme renale, vomă, diaree.

7. Belladonna
Această plantă se găsește în Europa, Nordul Africii, Asia Minor și câteva zone din America de Nord. Intoxicația cauzează uscăciune și arsuri în gură, ritm cardiac accelerat. În cazuri grave, dezorientare completă, convulsii și chiar moarte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.