7 plante de apartament care te ajută să fii sănătoasă tun

Plantele de apartament pot duce lupta împotriva aerului poluat în locul tău. Câteva dintre ele filtrează aerul din casă atât de bine încât nu-ți vei mai pune niciodată problema sporilor de mucegai sau ale substanțelor de curățare plutind în aer.

Uite în ce plante ar trebui să investești:

  1. Crizantemă (Chrisanthemum morifolium) – ieftină și ușor de găsit, poate fi plantată afară după ce a trecut perioada de înflorire. Crizantema elimină formaldehida, amoniacul, benzenul și xilenul.
  2. Planta păianjen (Chlorophytum comosum) este extrem de ușor de îngrijit pentur că iubește atât lumina directă cât și semiumbra. Planta elimină formaldehida și xilenul.
  3. Dracaena este ușor de găsit la magazine specializate dar nerecomandată animalelor de companie, fiind toxică pentru ei. Dacă nu ai pisică sau câine, investește fără grijă într-o astfel de plantă pentru că va elimina benzenul, xilenul, formaldehida și tricloretilena.
  4. Ficusul crește minunat în lumină indirectă și te menține sănătoasă, eliminând benzenul, xilenul, formaldehida și tricloretilena.
  5. Feriga trăiește bine într-un mediu relativ răcoros, destul de umed, cu lumină indirectă. Este relativ ușor de îngrijit, cu o singură mențiune – solul trebuie să fie permanent umed. Va purifica aerul, scăpând de formaldehidă și xilen.
  6. Bambusul trăiește perfect în lumină puternică, directă. Se dezvoltă foarte mult pe verticală și filtrează benzenul, formaldehida și tricloretilena din aer.
  7. Aloe vera elimină ușor formaldehida dar acesta nu este singurul beneficiu al plantei. Frunzele conțin un lichid transparent plin de enzime, vitamine și aminoacizi care are efect antiinflamator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.