7 produse pe care NU TREBUIE să le cumperi NICIODATĂ din supermarket

Poţi pune aproape orice într-un ambalaj frumos – se va găsi un cumpărător. Mult prea des nu ne gândim la lucrurile pe care le luăm din supermarket – care prezintă riscuri pentru sănătatea noastră. Iată ce nu ar trebui să iei niciodată și de ce:

1. Salată gata preparată
Cel mai periculos produs din supermarket e salata tăiată și ambalata. Deși pe pachet poate că scrie că poate să fie mâncată, tot poate conține bacterii periculoase ce pot produce boli intestinale. Ca să fii în siguranță, spală mereu foarte bine toate verdețurile.

2. Cârnații
Cârnații, baconul și alte produse din carne procesată cauzează cancer. Nitriții conținuți în astfel de alimente se transformă în nitrosamine, niște puternice carcinogene, în intestine. Carnea afumată poate să conțină și benzopiran, altă substanță carcinogenă. Cumpără mai bine o bucată de carne pe care s-o gătești singur/ă.

3. Ceaiul verde la sticlă
Ceea ce se spune că e ceai verde nu are nimic în comun cu acesta, ci conține aproape numai apă și zahăr. O cană de ceai verde adevărat conține atâția antioxidanți cât au 20 de astfel de sticle.

4. Alimentele cu aditivi din fructe
Iaurturile dulci cu fructe poate că arată drăguț, dar ce e în ele sunt de fapt umpluturi de fructe, ușor de produs și de vândut. Conservanții, aromele și agenții de îngroșare împiedică stricarea lor. Producătorii onești chiar scriu că există doar 20-40% fructe în aceste umpluturi.

5. Maioneză
Maioneza tradițională conține ouă, oțet, ulei vegetal și mirodenii. Ceea ce cumpărăm din magazine are și conservanți, coloranți și stabilizatori. Maioneza „ușoară” conține mai puțină grăsime (35% în loc de 50%), dar pentru a-i păstra gustul și densitatea, i se adaugă și amidon și zahăr. Rezultatul – cam același număr de calorii cât are și maioneza.

FOLLOW ME

6. Condimentele măcinate
E ușor să amesteci aditivi ieftini în condimentele măcinate. De exemplu, cassia se vinde în loc de scorțișoară, șofrănaș în loc de șofran. Cumpără condimente întregi și macină-le acasă.

7. Pâinea
Pâinea de la supermarket conține făină albită chimic – cu benzoil peroxid, care se folosește în filme la explozibili. Această făină ține mai mult și ține insectele la distanță, dar corpului nostru nu îi e de niciun folos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.