7 REGULI de SIGURANȚĂ care ți-ar putea salva viața într-o zi

Statisticile spun că trăim în cele mai calme vremuri ale istoriei omenirii. Totuşi, lumea e încă un loc periculos. Iată câteva sfaturi pentru a fi mereu în siguranţă:

1. Chei, bani şi un telefon încărcat

Ar trebui să le ai mereu la tine când ieşi din casă. Ar trebui să poţi suna mereu după ajutor şi să ai cum să ajungi acasă. În plus, poţi salva viaţa altora sunând la Salvare în situaţiile de urgenţă.

2. Cere-ți scuze dacă te ciocnești de cineva

Chiar dacă nu ești neapărat de vină, cere-ți scuze și mergi mai departe. Nu știi peste cine dai – ar putea să aibă o armă, să fie un bețiv sau un drogat ori o persoană foarte nervoasă sau supărată.

3. Găsește mereu cel puțin 3 ieșiri

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Fie că mergi la un concert, fie că mergi la școală, caută să vezi 3 ieșiri – uși sau ferestre mari. Dacă se întâmplă ceva, va fi prea târziu să mai cauți atunci.

4. Joacă-te „găsește-l pe tipul rău”

Când sunt mulți oameni prin preajmă, uită-te bine la ei. Cine pare prea nervos, furios sau speriat? Intuiția noastră rareori se înșală. Dacă cineva ți se pare periculos, probabil e. Încearcă să stai la distanță.

5. Întărește-ți încheieturile

Încheieturile obosesc foarte repede – întărește-le cu ajutorul unor mânere, pentru că pot să apară numeroase situații în care să trebuiască să te ții de ceva îngust. O încheietură puternică te poate salva.

6. Ridică-ți capul și mergi încet

Oamenii tind instinctive să lase capul în jos și să mărească pasul atunci când simt pericol. Ar trebui să procedeze însă invers – să-și ridice încrezători bărbia și să încetinească, pentru că, dacă își urmează primul instinct, devin pradă.

7. Scapă dintr-o mașină care se scufundă

Pentru a scăpa dintr-o mașină care se scufundă, desfă centura de siguranță și coboară geamul sau sparge-l cu un obiect greu. Vei avea cam un minut la dispoziție.

Citește și:  REGULI SE SUPRAVIEȚUIRE pe care trebuie să le știe toți OAMENII! 

Cu toţii cunoaştem regulile principale de siguranţă, dar uneori ajungem în nişte situaţii neaşteptate în care suntem confuzi și nu știm ce să facem. Iată câteva sfaturi care s-ar putea să-ți fie de mare ajutor la un moment dat:

1. Cum să recunoști un șarpe veninos
Dacă solzii de pe partea abdominală nu sunt bifurcați, pupilele sale sunt asemănătoare cu cele ale unei pisici, iar capul e delimitat clar de gât, atunci șarpele e veninos. Există însă și excepții de la regulă.

2. Nu folosi telefonul mobil atunci când mergi
A merge și a folosi telefonul în același timp e o provocare prea mare pentru creierul nostru. Te poate face să nu mai fii atent/ă la lucrurile din jur, deci nici la posibilele pericole (precum o mașină care vine brusc cu viteză spre tine.

3. Elimină punctele oarbe atunci când conduci ajustând corect oglinzile retrovizoare
Ajustează oglinzile astfel încât să vezi doar foarte puțin din marginile mașinii tale. Aranjează oglinda retrovizoare astfel încât să vezi orice mașină care vine din spate. Fă asta stând direct la volan.

4. Asigură-te că ai hainele potrivite 
Ține minte că pielea udă elimină căldură mult mai repede, așa că e important să îți menții pielea uscată pentru cât mai mult timp posibil. Asigură-te că temperatura corpului nu scade prea mult purtând haine de lână, care absorb umezeala, spre deosebire de bumbac și alte materiale.

5. Să ai mereu pastile anti-alergice la tine
Nu știi niciodată când ai putea avea o criză alergică. Asigură-te că ai pastile anti-alergice la îndemână – s-ar putea să fie cruciale pentru tie sau pentru a ajuta pe cineva.

6. Amintește-ți că limitele corpului tău sunt adesea determinate de Regula celor Trei
După cum au arătat numeroase studii, în medie, oamenii pot trăi 3 minute fără aer, 3 ore fără adăpost în condiții de vreme extremî, 3 zile fără apă și 3 săptămâni fără hrană.

7. Să ai mereu la tine o sursă de lumină puternică
Experții în siguranță personală cred că o lanternă este o armă eficientă în caz că ești urmărit/ă sau luat/ă prin surprindere. Dacă observi o persoană suspicioasă care se pregătește să te atace, luminează-i direct fața. Adversarul va fi temporar dezorientat, ceea ce îți va da niște timp pentru a scăpa.

0 comentarii pe “7 REGULI de SIGURANȚĂ care ți-ar putea salva viața într-o zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.