7 SECRETE ale TELEFONULUI tău mobil fără de care nu vei mai putea TRĂI

Acum zece ani, pentru a face zece chestii aveai nevoie de zece dispozitive. Astăzi, multe dintre ele se rezolvă cu un smartphone – ne folosim telefoanele mobile pentru a suna, pentru a scrie, pentru a ne uita la televizor, pentru a citi presa și chiar pentru a face cumpărături. Dar acestea nu sunt toate lucrurile la care ne-ar putea fi de folos – iată și alte moduri prin care telefonul tău mobil te-ar putea ajuta:

1. Mesaj pe ecranul de pornire

Ți-ai pierdut telefonul, iar ecranul, desigur, are parole pe care numai tu le știi. Telefonul tău nu e pierdut însă pentru totdeauna. Versiunile noi de Android permit adăugarea unei inscripții pentru a bloca ecranul care îl ajută pe cel care l-a găsit să-l returneze. Trebuie să umbli la Setări – Blocare ecran și parole – Semnătură blocare ecran.

2. Returnarea unui smatphone

Dacă crezi că mesajul de blocare nu este suficient, poți utiliza o aplicație anti-furt. Astfel de aplicații (Cerberus este una dintre ele) pot face fotografii, pot activa un microfon, pot bloca telefonul sau / și pot șterge toate datele de pe acesta, îl pot localiza prin GPS sau chiar folosesc un semnal puternic pentru a atrage atenția persoanelor din apropiere.

3. Modul salvare memorie

FOLLOW ME

Mai devreme sau mai târziu, memoria telefonului tău se va umple. Pentru a evita asta, poți să folosești un flashdrive, servicii cloud, precum Dropbox sau poți să păstrezi fotografiile în Telegram Messenger. Cu ajutorul Telegram poți să-ți trimiți fișiere, mesaje, linkuri.

4. Sistem de Securitate 

2-94-488x600-6270049

Una dintre opțiunile telefonului e să îți creezi un sistem de Securitate simplu pentru acasă. O aplicație care cuprinde un senzor de mișcare îți va transforma telefonul într-o camera de observare care face fotografii atunci când apare cineva în cadru, iar pozele îți sunt trimise imediat. Poți folosi telefonul și ca să-ți monitorizezi copilul – în acest caz, ai nevoie de o aplicație care reacționează și la zgomote. Ține cont însă că pentru o Securitate reală e mai bine să folosești dispozitive speciale.

5. DVR

3-89-600x398-5800303

DVR este o altă trăsătură utilă a camerelor telefoanelor mobile. Telefonul trebuie să fie fixat, astfel încât camera să aibă vedere maximă. Pentru cele mai bune efecte, poți folosi niște aplicații care să-ți transforme telefonul într-un DVR – atunci când pleci într-o excursie, de pildă, sau când închiriezi o mașină.

6. Detector de raze ultraviolet

4-79-600x368-8455552

Cu ajutorul acestuia ai putea să verifici autenticitatea bancnotelor. Poți să ți-l confecționezi acasă, cu ajutorul bandei adezive și al unor markere. Telefonul tău trebuie să aibă blitz, iar markerele trebuie să fie albastre și purpurii. Lipește niște bandă adezivă pe blitz, colorează deasupra cu markerul albastru, adaugă apoi încă un strat de bandă adezivă pe care să-l colorezi în purpuriu, apoi adaugă încă două straturi în această ordine.

7. Poți afla statistici interesante

5-74-300x600-1870475

Familia ta se plange că ai devenit dependent de smartphone? Poate că este timpul să iei în considerare aceste sfaturi și să verifici și tu dacă e adevărat. Dacă ai un iOS,  mergi la „Setări” – „Baterie” și apasă tasta de apelare din partea dreaptă a coloanei „Ultimele 7 zile”, va apărea o listă cu cele mai utilizate aplicații. Pentru Android, există mai multe aplicații care te vor ajuta să faci acest lucru, cum ar fi Instant.

sursa> brightside.me

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.