7 TESTE pe care doar 5% din oameni le pot REZOLVA! TU poți?

Inteligența poate fi verificată printr-o multitudine de feluri. Rezolvă aceste 7 ghicitori și te vei număra printre cei mai inteligenți 5% oameni din lume. Este timpul să intri puțin în rolul de Scherlock.

1. Jack și închisoarea

Jack a fost închis pentru faptele sale. În celula sa, este extrem de multă mizerie, dar și o lopată. Lui Jack îi este extrem de foame și sete, însă știe că nu va primi niciodată de mâncare sau de băut. Singura modalitate de a vedea lumea exterioară este o fereastră, mult prea sus pusă. Trebuie neapărat să evadeze în 3 zile pentru a supraviețui. Tunelul nu este o variantă, deoarece ar dura mult mai mult. Găsește cât mai repede o soluție!

2. Doamna Smith și colierul ei furat

Când doamna Smith a venit acasă de la o cină minunată, a observat că îi lipsea un colier prețios. Potrivit raportului de anchetă, nu au existat încuietori deplasate sau vreo ușă înlocuită. Singurul indiciu pentru poliție de a găsi vinovatul a fost o fereastră spartă din interior, o vază căzută lângă fereastră și câteva urme în jurul ei. Camera arăta murdară și deranjată.
Aici este partea șocantă. În ziua următoare, poliția a închis cazul în timp ce a arestat-o chiar pe doamna Smith. De ce? De ce poliția a arestat victima crimei?

3. Ucigaș la Mayfield High

FOLLOW ME

A fost prima zi la Mayfield High. Toți elevii au fost încântați să se întoarcă la școală, dar, din păcate, fericirea a dispărut atunci când toți au auzit că profesorul lor de geografie preferat a fost ucis. Poliția locală a investigat crima și a explorat școala pentru indicii.

Au găsit patru suspecți. Grădinarul, antrenorul, profesorul de matematică timid și chiar directorul școlii. Toți au avut un alibi puternic. Grădinarul se afla în parc, tăind iarba, în timp ce antrenorul juca baschet. Profesorul de matematică dădea o teză, iar directorul era în biroul său. Cine a fost criminalul?

4. Crima verii

Aici este vorba despre un bătrân care locuia undeva în suburbii, singur, departe de agitația orașului. Era foarte singur și trist. La mijlocul unei veri, poștașul ajunge în fața casei sale, însă bătrânul nu răspunde. Poștașul se uită pe fereastră, și-l vede pe bătrân într-o baltă de sânge. Poliția a sosit, a găsit două sticle de lapte cald, o sticlă de lapte rece și un ziar de marți. Titlurile din ziarul de sâmbătă au arătat că poliția a arestat ucigașul bătrânului. Cine a fost criminalul?

5. Roșu sau albastru?

Un criminal este eliberat. Acesta răpește mai multi oameni pe care îi închide într- celulă, pentru a face un joc. Acesta le oferea 2 pastile, la alegere, una roșie și una albastră și un pahar cu apă pentru a le putea înghiți. Victimele luau o pastilă, iar cealaltă era înghițită de criminal. Indiferent de pastila pe care o lua, criminalul nu pățea nimic, în timp ce oamenii mureau imediat. Care este explicația?

6. Prieten sau dușman

John se duce în vizită la prietenul său Sam. Bate la ușă, însă nimeni nu răspunde. Se uită pe fereastra înghețată și-l vede pe Sam mort, pe canapea, asta după ce respiră pe fereastră, pentru a o dezgheța. Poliția a hotărât că John este principalul suspect. De ce?

7. Crima la Breaking Bad

Un chemist renumit este găsit mort în laboratorul lui. Poliția crede că este vorba despre o crimă. Tot ce s-a găsit a fost o hârtie cu numele unor îngrediente chimice. În ziua crimei, el fusese vizitat de 3 persoane- soția sa Mary, nepotul preferat Nicholas și cel mai bun prieten Johnattan. Poliția îl prinde imediat pe criminal. Cum și-au dat seama?
Indiciu- numele ingredientelor erau- carbon, oxygen, nichel, lantan și sulf.

Răspunsuri

1. Tot ce trebuia să facă Jack era să strângă toată mizeria și să o pună sub fereastră.
2. Fereastra era spartă din interior, ceea ce dovedea faptul că totul fusese o înscenare.
3. Ucigașul a fost profesorul de matematică. Acesta s-a dat de gol atunci când a spus că dă o teză, având în vedere că era prima zi de școală.
4. Poștașul știa că nimeni nu va citi ziarul miercuri și joi. De aceea a venit doar vineri.
5. Apa era cea care era otrăvită.
6. John a mințit. Nu avea cum să dezghețe ferastra. Gheața este mereu în interiorul ferestrei.
7. Nichel- Ni
Carbon- C
Oxigen- O
Lantan- La
Sulf- S
= Nicolas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.