7 trăsături ASCUNSE ale TELEFONULUI tău! E important să le știi chiar ACUM


Probabil toată lumea are astăzi un telefon în buzunar. Nu toți știu însă despre lucrurile incredibile pe care le pot face aceste dispozitive.

Iată câteva dintr cele mai fascinante trăsături ale telefoanelor de tip android:

1. Cel mai ușor mod de a economisi bateria

Dacă alegi o imagine de fundal închisă, simplă, iluminarea automată se va opri și vei observa că telefonul ține mai mult. Valabil pentru cele mai multe telefoane și tablete.


2. Text – vorbire

Nu numai că poți citi acest articol, dar îl poți și asculta dacă ai un dispozitiv Android. Dacă preferi să auzi informația, mergi la Setări – Accessibility și pornește opțiunea Text-to-Speech Output.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Controlul de la distanță al telefonului

Mergi la Setări – Security – Device administrators și bifează căsuțele de lângă Android Device Manager, Remotely locate this device și Allow remote lock and erase. Acum, dacă îți pierzi telefonul, îl poți localiza și bloca fără să-ți pierzi datele.

4. Pornirea Modului de Oaspeți

Dacă vrei să-i dai temporar telefonul cuiva, dar și să-ți păstrezi datele confidențiale, pornnește Modul de Oaspeți. Trage marginea de sus și atinge iconița utilizatorului din dreapta. Vei putea apoi Adăuga Oaspeți, alegând ce vor avea aceștia voie să facă.

5. Mărirea ecranului

Oamenii cu vedere mai proastă nu au idee cât de mult îi poate ajuta această trăsătură. Mergi la Setări – Accesibility – Magnification gestures. Vei putea da apoi zoom oriunde pe ecran, doar atingându-l.

6. Modul Hotspot

Nu e nevoie să cumperi un router sau un modem 3G separat pentru a folosi Internetul pe dispozitive diferite, pentru că telefonul tău poate face asta ușor. Mergi la Setări – Tethering and portable hotspot și pornește Portable WLAN hotspot.

7. Controlează-ți telefonul cu mișcări ale capului

Uneori trebuie să-ți folosești dispozitivul când ai mâinile ocupate sau e prea frig afară ca să-ți scoți mănușile călduroase. Oricum, există o soluție pentru asta. După ce vei instala aplicația EVA Facial Mouse, îți vei putea controla telefonul cu mișcări ale capului.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.