REȚETE PENTRU FRUMUSEȚE ASCUNSE ÎN DULAPUL DIN BUCĂTĂRIE

Nu cred să existe vreo femeie care să nu fie interesată de îngrijirea sa sau de frumusețe. Mereu căutăm acele rețete sau tipsuri care să ne ajute să alungăm aboseala sau să ne facă tenul catifelat. Pentru că se apropie anotimpul rece și ne vom preocupa și mai mult de îngrijirea personală, am provocat-o pe make up artistul Stela Sapera să ne ofere informații cu privire la bogățiile aflate…în dulapul din bucătărie care fac minuni pentru frumusețea noastră. Bugetul redus nu va mai fi o problemă, totul este la îndemână, așadar nu mai există nicio scuză pentru a fi frumoase. Vă invit să citiți rândurile de mai jos și să învățați de la Stela cele mai bune trucuri pentru un ten impecabil.

Noi femeile suntem veșnic în căutarea frumuseții sau a soluțiilor care ne ajută să obținem acea stare de bine, fie că este un ruj nou, un fond de ten sau o cremă facială nouă, căutăm fără oprire.

Aș vrea să vă întreb ceva: de câte ori ați cumpărat un produs de înfrumusețare și apoi ați ajuns acasă, iar după prima utilizare v-ați dat seama că nu aveți “chimie”, ceva la el nu e în regulă, ați dezvoltat alergii sau nu a făcut minunile la care v-ați așteptat sau care sunt promise în reclamele  tv. Ambalaje strălucitoare, produse minune multifuncționale și o gamă diversificată…este atât de greu să alegi…

Mi se spune frecvent că produsele cu adevărat bune sunt foarte scumpe, dar v-ați gândit vreodată că ați putea să vă preparați singure, acasă și cu ingredientele disponibile în propria bucătărie cosmetice naturale și sănătoase pentru față, corp și păr?

Avantajele sunt evidente: costul redus și riscul scăzut de a dezvolta alergii în urma utilizării lor (din moment ce le și consumați) sunt doar două dintre ele!

Dacă stăm să ne gândim că doar ce a trecut vara și soarele a cam făcut ravagii cu pielea noastră, temperatura a început să scadă și asta ne afectează pielea, astfel este timpul  să luați măsuri. Și cum nu se poate hidrata un țesut lipsit de viață, primul pas este :exfolierea!

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

Haideți să deschidem împreună dulapul din bucătărie !!!

Prepară singură:

Spre exemplu un exfoliant delicat pentru tenul uscat și/sau sensibil și nu numai. Se poate obține din amestecul a: 1 lingură de lapte praf, 1/4 de ceașcă (50ml) de ovăz măcinat, 1 lingură cu apă cu faină de porumb. Lăsați totul 1-2 min pentru a se întări puțin.

Pentru pielea grasă puteți prepara un exfoliant dintr-o linguriță de sare de mare (merge și sarea fină de bucătărie) și ulei de nucă de cocos sau măsline ușor încălzit. Produsul astfel obținut se masează pe piele folosind o presiune ușoară  nu frecați). Clătiți cu apă călduță și ștergeți pielea cu prosopul.

Acum este momentul să aplicați o mască destinată tipului dumneavoastră de piele!

Clasica mască de argilă, pe care eu personal o iubesc, este perfectă dacă o utilizați după un gomaj și o puteți adapta pentru tipul dumneavoastră de piele.

Pentru piele uscată realizați un amestec din argilă și smântână. Pentru tenul normal utilizați lapte și apă sau ceai de mușețel pentru emulsionare, iar pentru pielea grasă, suc de lămâie.

Amestecul îl realizați astfel: la o lingură de argilă adăugați atât lichid încât să obțineți o pastă moale și ușor de întins, iar dacă ați obținut mai mult produs decât ați fi avut nevoie, puteți aplica masca astfel obținută pe gât și decolteu. După ce masca s-a uscat: clătiți!

Pentru tenul acneic puteți folosi o roșie pe care o tăiați pe jumătate și masați pielea cu ea. Atenție: dacă este aplicată pe coșurile pe care ați încercat să le „omorâți” s-ar putea să usture!

Tot pentru tenul cu probleme ați putea încerca o mască delicioasă cu măr și miere: dați un măr prin răzătoare și amestecați-l cu două lingurițe de miere de albine. Masca astfel obținută va fi lăsată să acționeze 15 min.

Acum că ați avut grijă de ten și pentru că nimic nu este mai frumos decât un zâmbet luminos, iată un tips delicios! Știați că pentru albirea dinților mai puteți folosi în afară de sucul de lămâie care este mai acid și căpșunile? Alegeți o căpșună medie și coaptă pe care o pasați bine și periați dinții în mod obișnuit!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.