7 TRUCURI care te vor ajuta să recunoști ALIMENTELE VECHI la raft

Ambalaje frumoase, reclame atrăgătoare, vânzători prietenoși – totul în supermarket e menit să ne atragă atenția și să ne facă să cumpărăm cât mai mult posibil. Totuși, nu ar trebui să iei chiar totul de-a gata, deoarece chiar și cele mai delicioase alimente pot fi periculoase. Iată cum poți deosebi produsele bune de cele mai puțin bune:

1. Carnea


Atunci când alegi carne, e foarte important să fii atentă la culoare. Carnea de vită bună ar trebui să fie roșie. La fel și cea de miel. Carnea de porc ar trebui să fie ușor rozalie. Atingând carnea poți să îți dai seama dacă e proaspătă. Ar trebui să refuzi să o cumperi dacă e umedă, lipicioasă sau are mucus.

2. Carnea tocată


Culoarea cărnii tocate variază de la roșu la roz deschis. Dacă e gri înseamnă că era veche pe cântar, iar petele negre sugerează că a fost deteriorată în timpul pregătirii. Înainte să o cumperi, asigură-te că din carne iese o zeamă de un roșu deschis, asta înseamnă că sigur e proaspătă.

3. Carnea de pui

FOLLOW ME


Chiar și puiul de culoarea potrivită (roz) poate fi periculos pentru sănătate. Pentru a te asigura că e proaspăt, atinge puiul – acesta ar trebui să fie uscat și curat. Dacă e lipicios înseamnă că puiul a fost bolnav și tratat cu antibiotic. Dacă pasărea era prea bătrână, pielea va fi uleioasă, galbenă.

4. Produse din carne procesate


Uneori, poți să găsești în magazine cârnați care arată de parcă at fi fost presărată făină pe ei. Acest lucru nu e periculos, pentru că pot fi curățați. Important e să nu îi cumperi dacă suprafața lor este și lipicioasă.

5. Laptele


Dacă laptele este vândut într-un recipient de sticlă, atunci calitatea sa poate fi determinată chiar înainte de cumpărare. Laptele ar trebui să fie gros, de un alb pur. Dacă are o oarecare nuanță albăstruie, atunci a fost, cu siguranță, diluat cu apă. Poți, de asemenea, să verifici calitatea laptelui punând o picătură pe o suprafață plată. Dacă laptele este natural, gras și nediluat, picătura nu își va schimba forma și nu se va împrăștia.

6. Legumele și fructele congelate


În primul rând ar trebui să verifici temperatura frigiderului din magazine – dacă se dovedește că e mai mică de -18 grade, atunci cel mai bine ar fi să nu cumperi produsul. Verifică dacă produsele au fost decongelate în timpul transportului – ar trebui să îți dai seama de asta doar uitându-te la ambalaj. Dacă observi urme de gheață sau umflături, caută alt pachet.

7. Ouăle


Ca să nu te înșeli în alegerea ouălor, adu unul dintre ele la o sursă de lumină și privește-l cu atenție. Dacă se zăresc pete întunecate în interior, oul nu este potrivit pentru consum. Scutură oul pentru a vedea cât e de proaspăt. Dacă auzi un sunet ca de apă chioară, oul nu este bun și nu ar trebui să îl mănânci. Ouăle proaspete nu ar trebui să facă niciun zgomot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.