7 TRUCURI care te vor ajuta să recunoști ALIMENTELE VECHI la raft


Ambalaje frumoase, reclame atrăgătoare, vânzători prietenoși – totul în supermarket e menit să ne atragă atenția și să ne facă să cumpărăm cât mai mult posibil. Totuși, nu ar trebui să iei chiar totul de-a gata, deoarece chiar și cele mai delicioase alimente pot fi periculoase. Iată cum poți deosebi produsele bune de cele mai puțin bune:

1. Carnea


Atunci când alegi carne, e foarte important să fii atentă la culoare. Carnea de vită bună ar trebui să fie roșie. La fel și cea de miel. Carnea de porc ar trebui să fie ușor rozalie. Atingând carnea poți să îți dai seama dacă e proaspătă. Ar trebui să refuzi să o cumperi dacă e umedă, lipicioasă sau are mucus.

2. Carnea tocatăCuloarea cărnii tocate variază de la roșu la roz deschis. Dacă e gri înseamnă că era veche pe cântar, iar petele negre sugerează că a fost deteriorată în timpul pregătirii. Înainte să o cumperi, asigură-te că din carne iese o zeamă de un roșu deschis, asta înseamnă că sigur e proaspătă.

3. Carnea de pui

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!


Chiar și puiul de culoarea potrivită (roz) poate fi periculos pentru sănătate. Pentru a te asigura că e proaspăt, atinge puiul – acesta ar trebui să fie uscat și curat. Dacă e lipicios înseamnă că puiul a fost bolnav și tratat cu antibiotic. Dacă pasărea era prea bătrână, pielea va fi uleioasă, galbenă.

4. Produse din carne procesate


Uneori, poți să găsești în magazine cârnați care arată de parcă at fi fost presărată făină pe ei. Acest lucru nu e periculos, pentru că pot fi curățați. Important e să nu îi cumperi dacă suprafața lor este și lipicioasă.

5. Laptele


Dacă laptele este vândut într-un recipient de sticlă, atunci calitatea sa poate fi determinată chiar înainte de cumpărare. Laptele ar trebui să fie gros, de un alb pur. Dacă are o oarecare nuanță albăstruie, atunci a fost, cu siguranță, diluat cu apă. Poți, de asemenea, să verifici calitatea laptelui punând o picătură pe o suprafață plată. Dacă laptele este natural, gras și nediluat, picătura nu își va schimba forma și nu se va împrăștia.

6. Legumele și fructele congelate


În primul rând ar trebui să verifici temperatura frigiderului din magazine – dacă se dovedește că e mai mică de -18 grade, atunci cel mai bine ar fi să nu cumperi produsul. Verifică dacă produsele au fost decongelate în timpul transportului – ar trebui să îți dai seama de asta doar uitându-te la ambalaj. Dacă observi urme de gheață sau umflături, caută alt pachet.

7. Ouăle


Ca să nu te înșeli în alegerea ouălor, adu unul dintre ele la o sursă de lumină și privește-l cu atenție. Dacă se zăresc pete întunecate în interior, oul nu este potrivit pentru consum. Scutură oul pentru a vedea cât e de proaspăt. Dacă auzi un sunet ca de apă chioară, oul nu este bun și nu ar trebui să îl mănânci. Ouăle proaspete nu ar trebui să facă niciun zgomot.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.