8 alimente care ÎNGRAȘĂ! Stai departe de ele

Diete peste diete… peste diete! Câteodată, stagnăm și nu ne putem da seama de ce, noi aveam impresia că produsele dietetice pe care le consumăm sunt inofensive. Dar iată că lucrurile nu stau tocmai așa. Vă arăt un top al produselor care ne păcălesc cu atâta ușurință:

1. Chips-urile coapte – sunt mai sărace în grăsimi decât chips-urile obişnuite (prăjite), însă diferenţa de calorii este relativ mică. În cazul în care credeţi că puteţi evita riscurile de sănătate prin alegerea chips-urilor coapte, care sunt de obicei promovate ca fiind ” mai sănătoase”, vă înşelaţi.

2. Biscuiţii fără grăsimi – da, nu au grăsimi, însă caloriile şi zahărul sunt în proporţii egale ca şi în cazul biscuiţilor normali.

3. Batoanele energizante – sunt bogate în vitamine şi calciu, însă unele dintre ele au un mic adaos de zahăr, iar gustul lor te face să le consumi cu încredere, mai ales că sunt recomandate pentru practicantele de fitness.

4. Îndulcitorii artificiali – o metodă convenabilă de a scădea în greutate fără a renunţa la dulciuri; totuşi, s-a constatat că marii consumatori de surogat capăta în timp o adevărată „foame” de zahăr.

5. Jeleurile – trei-patru jeleuri constituie un desert gustos şi fără prea mult zahăr; problema este că din moment ce ştii că nu sunt interzise, nu te opreşti la a mânca doar câteva.

FOLLOW ME

6. Iaurtul cu fructe – sursa preţioasă de calciu şi vitamine; însă cu destule calorii. Poate să conţină chiar şi 55 grame de zahăr!

7. Îngheţată degresată – gustul e asemănător cu al îngheţatei normale, însă abundă de calorii…

8. Orezul

Cum să prepari orezul pentru ca acesta să ardă grăsimile și să absoarbă caloriile!

 

Sudhar James, de la Colegiul Stiintelor Chimice din Sri Lanka, a găsit o nouă metodă de a găti orezul, care se presupune că absoarbe 50-60% din calorii. Se pare că a reușit să transforme orezul într-un amidon rezistent, capabil să reziste zahărului sau absorbției de amidon, pentru ca acestea să nu mai ajungă în fluxul sanguin.

Pe de altă parte, amidonul rezistent trece prin intestin, nedigerat și devine hrană pentru microbii buni din intestine. Orezul, la fel ca alte tipuri de amidon este foarte digerabil și conversia lui în zahar în sânge este foarte rapidă.

Amidonul rezistent ajută și la arderea grăsimilor.

Uleiul de cocos este ingredientul secret!

Metoda de a crește amidonul rezistent din orez este simplă și rapidă:

  • Adaugă o linguriță de ulei de cocos în apa fiartă
  • Imediat ce uleiul de cocos se dizolvă, toarnă jumătate de cană de orez
  • Fierbe timp de 40 de minute, până când orezul este fiert
  • Pune orezul la frigider 12 ore înainte de a fi consumat

Cum funcționează?

Când orezul fierbe, uleiul de cocos pătrunde în amidon, ceea ce ajută în digestia zahărului rezistent

Dacă lăsăm orezul să se răcească 12 ore, îl vom transforma în amidon rezistent și atunci când îl reîncălzim nu îi afectam gradul de rezistență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.