Am descoperit îngheţata care nu îngraşă!

Îngheţata care nu îngraşa – la Gelateria Venchi

Inghetata VenchiDacă tot a început vara, m-am gândit să o întâmpinăm așa cum trebuie: cu o incursiune delicioasă pe tărâmul aromelor, la o ciocogelaterie. Gelateria cochetă este locul unde am descoperit…bucuria fiecărei fete și femei din lumea întreagă: înghețata care nu îngrașă sau, mai precis și mai frumos spus, sorbetto-ul. V-ați gândit vreodată că există un ‘dulce’ pe care să îl savurați pe deplin, care să aibă un gust minunat și care să nu îngrașe? Ei bine, sorbetto-ul este răspunsul tuturor căutărilor noastre. Imaginați-vă un sorbetto bogat cu aromă de ciocolată, care poate concura lejer cu cel mai bun souffle din lume, însă al cărui conținut caloric este extrem de redus? Vis devenit realitate, nu-i așa? Mai adăugați la asta minunatele arome de pepene roșu sau galben, lămâie sau mango și veți gusta vara din plin.

Sorbeto ciocolata VenchiGelateria Venchi - Ela CraciunDespre acest secret, al înghețatei care nu îngrașă am avut o discuție foarte plăcută cu George Sotiroulis, Manager Venchi. George mi-a explicat că diferența dintre sorbetto și înghețată constă că cel din urmă are în compoziție apă, acest lucru observându-se ușor în textura sfărâmicioasă, lipsită de cremozitate. Pentru cei care preferă un gust intens de fructe, sorbetto-ul este alegerea ideală. George a observat că doamnele și domnișoarele preferă sorbetto-ul, în timp ce micuții și domnii aleg înghețata.

Cele două sortimente de desert au fost descoperite, apreciate și savurate de foarte mult timp.  ”Originile înghețatei sunt incerte și controversate. În Egipt, acum mai bine de 4.000 de ani, faraonilor li se trimitea gheața pe mare. Grecii au fost tentați și ei de desertul înghețat, căci, cu 500 de ani înainte de era noastră, amestecau gheața cu miere și fructe pentru a se răcori.”, a povestit George Sitiroulis. Acesta a adăugat că ”sorbetto se spune că are origini franceze și italiene. E drept că acest desert există încă de pe vremea Imperiului Roman, iar sorbet este varianta franceză a italianului sorbetto, dar nu romanii l-au inventat. Au aflat despre el de la arabi, care îl aduseseră din Persia, unde fusese promovat de chinezi. Primele sorbet-uri erau niste băuturi făcute cu miere, plante aromatice și fructe și răcite cu zăpadă sau gheață”, a povestit George Sotiroulis.

Gelateria Venchi 2Sorbeto Gelateria VenchiSorbetto-ul nu este o înghețată, ci un piure de fructe sau suc de fructe înghețat. Acest desert a apărut înaintea înghețatei și nu conține lapte, frișcă sau smântână. Și datorită acestor ingrediente lipsă este preferat  de vegetarieni. Sorbetto-ul este la fel de dulce ca înghețata, dar mai aerat datorită faptului că are în compoziție apă.

George mi-a mai povestit că sorbettul este servit ca desert, gustare și uneori în meniuri sofisticate franțuzești, ca fel de trecere între mai multe feluri de mâncare grele. Orice fel de fruct poate fi folosit pentru pregătirea lui și poate fi îndulcit cu miere sau zahăr. Îl poți face adăugând arome de ciocolată, cafea, nuci, lămâie sau lavandă.

În final, tot ceea ce trebuie să mai știți este că vara asta Venchi vă recomandă aromele de arancia, anguria, pompelmo, limone și cioccolato fondente!

FOLLOW ME

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.