Diete peste diete… peste diete! Câteodată, stagnăm și nu ne putem da seama de ce, noi aveam impresia că produsele dietetice pe care le consumăm sunt inofensive. Dar iată că lucrurile nu stau tocmai așa. Vă arăt un top al produselor care ne păcălesc cu atâta ușurință:
1. Chips-urile coapte – sunt mai sărace în grăsimi decât chips-urile obişnuite (prăjite), însă diferenţa de calorii este relativ mică. În cazul în care credeţi că puteţi evita riscurile de sănătate prin alegerea chips-urilor coapte, care sunt de obicei promovate ca fiind ” mai sănătoase”, vă înşelaţi.
2. Biscuiţii fără grăsimi – da, nu au grăsimi, însă caloriile şi zahărul sunt în proporţii egale ca şi în cazul biscuiţilor normali.
3. Batoanele energizante – sunt bogate în vitamine şi calciu, însă unele dintre ele au un mic adaos de zahăr, iar gustul lor te face să le consumi cu încredere, mai ales că sunt recomandate pentru practicantele de fitness.
4. Îndulcitorii artificiali – o metodă convenabilă de a scădea în greutate fără a renunţa la dulciuri; totuşi, s-a constatat că marii consumatori de surogat capăta în timp o adevărată „foame” de zahăr.
5. Jeleurile – trei-patru jeleuri constituie un desert gustos şi fără prea mult zahăr; problema este că din moment ce ştii că nu sunt interzise, nu te opreşti la a mânca doar câteva.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
6. Iaurtul cu fructe – sursa preţioasă de calciu şi vitamine; însă cu destule calorii. Poate să conţină chiar şi 55 grame de zahăr!
7. Îngheţată degresată – gustul e asemănător cu al îngheţatei normale, însă abundă de calorii…
8. Orezul
Cum să prepari orezul pentru ca acesta să ardă grăsimile și să absoarbă caloriile!
Sudhar James, de la Colegiul Stiintelor Chimice din Sri Lanka, a găsit o nouă metodă de a găti orezul, care se presupune că absoarbe 50-60% din calorii. Se pare că a reușit să transforme orezul într-un amidon rezistent, capabil să reziste zahărului sau absorbției de amidon, pentru ca acestea să nu mai ajungă în fluxul sanguin.
Pe de altă parte, amidonul rezistent trece prin intestin, nedigerat și devine hrană pentru microbii buni din intestine. Orezul, la fel ca alte tipuri de amidon este foarte digerabil și conversia lui în zahar în sânge este foarte rapidă.
Amidonul rezistent ajută și la arderea grăsimilor.
Uleiul de cocos este ingredientul secret!
Metoda de a crește amidonul rezistent din orez este simplă și rapidă:
- Adaugă o linguriță de ulei de cocos în apa fiartă
- Imediat ce uleiul de cocos se dizolvă, toarnă jumătate de cană de orez
- Fierbe timp de 40 de minute, până când orezul este fiert
- Pune orezul la frigider 12 ore înainte de a fi consumat
Cum funcționează?
Când orezul fierbe, uleiul de cocos pătrunde în amidon, ceea ce ajută în digestia zahărului rezistent
Dacă lăsăm orezul să se răcească 12 ore, îl vom transforma în amidon rezistent și atunci când îl reîncălzim nu îi afectam gradul de rezistență.