8 ANOMALII ale NATURII pe care ȘTIINȚA nu le poate EXPLICA

Planeta noastră nu va înceta niciodată să ne surprindă. Există ceva incredibil în fiecare parte a lumii, ceva care îi face până şi pe cei mai sceptici să creadă în miracole.

Iată câteva locuri misterioase şi fascinante:

1. Gravity Hills, India


Dacă parchezi mașina la baza dealului și o scoți din viteză, va începe să urce pe deal. Impresia e că ceva invizibil o trage în sus. Nu există o explicație definitivă pentru acest fenomen despre care unii cred că e o iluzie creată de un deal gravitațional.

2. Megaliți (Roknia, Coreea, China, India, Israel, Scandinavia, Rusia)


Pietre uriașe vechi, formând un fel de masă, se găsesc în diverse locuri de pe planetă. Arheologii cred că ele sunt mormintele unor preoți străvechi. Ele fac ceasurile și alte dispozitive să se comporte ciudat.

FOLLOW ME

3. Eternal Flame Falls, SUA


Cascada în care arde o flacără e explicată prin micile fisuri care emit gaze naturale. Uneori, flacăra se stinge și trebuie să fie reaprinsă. Se crede că cine face asta va avea noroc.

4. Castelul Frangokastello, Grecia


Creta e singurul loc din lume unde se știe că apar miraje ale timpului. În fiecare an, pe la sfârșitul lui Mai, umbrele unor soldați înarmați și călare merg de la Agios Charalambos către fortul Frangokastello. Fenomenul e observat dimineața devreme, când marea e liniștită și e multă umiditate în aer. Durează cam zece minute.

5. Pădurea de pietre, China


Aceasta a apărut cu mai mult de 200 de milioane de ani în urmă. Înainte, acolo se găsea o mare, iar straturile groase de calcar au format construcții uriașe. Mișcările tectonice au făcut ca pietrele să iasă la suprafață.

6. The River of Five Colors, Colombia


În cea mai mare parte a anului, acest râu pare unul obișnuit, dar vara se transformă într-o tapițerie multicoloră. Ierburi unice îi oferă decorațiuni roșii, roz, albastre, verzi și galbene.

7. Blood Falls, Antarctica


Această cascadă roșie ca sângele nu îngheață nici la -10grade Celsius. „Lacul de sânge” e locuit de microbi care cauzează acest fenomen natural incredibil.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.