8 efecte NEGATIVE pe care le are SUCUL asupra corpului tău! Nu vei mai cumpăra niciodată după ce vei afla!

Multe studii recente arată că a bea suc în fiecare zi îți infuențează în mod negativ organismul, fără ca tu să îți dai seama. Iată câteva motive pentru a înceta să bei zilnic cola:

1. Deficiențe de vitamine

Acidul fosforic conținut de Cola, precum și cofeina, are un efect diuretic, eliminând nutrienții și vitaminele din corpul nostru la 60 de minute după consum. Imaginează-ți ce se întâmplă dacă bei suc zilnic.

2. Eroziune dentară

Aciditatea ridicată și ingredientele dulci din Cola cauzează carii și are efecte negative asupra smalțului dinților. Dacă adaugi în problemă nivele scăzute de calciu, din cauza deficienței de vitamine, rezultatul va fi niște dinți putreziți pe interior și în exterior.

3. Anxietate

FOLLOW ME

Pe lângă privarea de somn, anxietatea este un alt efect advers al consumului de cofeină. Fiecare cutie de Cola conține aceeași cantitate de cofeină precum o cană de cafea tare. cola provoacă, de asemenea, dependență, așa că dacă te hotărăști să reduci consumul, s-ar putea să ai probleme cu durerile de cap, iritabilitatea, oboseala sau chiar depresia.

4. Obezitatea

Când vorbim de greutate în plus, nu contează atât de mult cum arăți, ci felul în care te simți. Greutatea în exces mărește presiunea asupra sistemului imunitar și cardiovascular, dar și asupra încheieturilor și oaselor, care sunt deja slăbite din cauza lipsei de calciu.

5. Probleme cu tenul

A bea Cola în fiecare zi are aceleași efecte asupra pielii ca și fumatul. Consumul acestui suc are efecte inflamatorii, din cauza niveului ridicat de zahăr. Deshidratează pielea și accentuează apariția liniilor fine și a ridurilor. Accelerează îmbătrânirea pieleii și intensifică problemele cu eczemele, pielea uscată și acneea.

6. Probleme ale inimii și sângelui

Creșterea nivelului de cholesterol rău din sânge mărește șansele de a suferi un infarct. Dacă bei o cutie de  Cola pe zi vei începe să ai o presiune ridicată a sângelui. Femeile care consumă această cantitate de  Cola au un risc de două ori mai mare de a face diabet de tip doi. Sigur ți se pare că merită?

7. Risc de cancer

Nu spunem că vei face cancer dacă bei Cola în fiecare zi. Totuși, din cauza prezenței moleculelor de benzen din  Cola și a ambalajului de plastic, doctorii recomandă să nu bei mai mult de o cutie de Cola pe săptămână pentru a diminua riscul de cancer.

8. Insuficiență renală

Dacă te gândești că ai fi mai în siguranță alegând Cola fără zahăr, te înșeli. Această băutură nu conține zahăr deloc, dar conține îndulcitori artificiali care nu sunt deloc sănătoși pentru rinichi, mai ales dacă ți-ai format obiceiul de a o consuma în fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.