8 EXERCIȚII care îți vor ÎMBUNĂTĂȚI concentrarea și îți vor ajuta CREIERUL

Exerciţiile te ajută să te menţii în formă şi să încetineşti schimbările provocate de înaintarea în vârstă asupra tuturor organelor, inclusiv creierul. Iată câteva exerciții simple care te vor ajuta să-ți păstrezi pentru mult timp memoria și alte funcții cognitive:

1. Texte colorate
Uită-te la tabelul de mai jos. Spune cu voce tare cu ce culoare e scris fiecare cuvânt. Când ajungi la final, repetă în sens invers. La început va fi dificil, deoarece de percepția culorilor și a textelor răspund emisfere diferite ale creierului. Acest exercițiu previne Alzheimer, ajută la stabilirea unor noi conexiuni între emisferă și ajută la concentrare.

2. Tabla Schulte
Concentrează-te asupra cifrei 19 din centrul acestui tabel. Concentrează-te apoi să găsești cifra 1 și restul numerelor în ordne ascendentă, fixându-ți privirea asupra fiecărei noi cifre găsite. După aceea, poți dsena un tabel nou cu ordinea aleatorie a cifrelor. Acest exercițiu mărește viteza procesării informațiilor și dezvoltă vederea periferică.

3. Semne cu degetele


Cu degetele de la mâna dreaptă formează simbolul păcii, iar cu cele de la mâna stâng, simbolul OK. După aceea, schimbă simbolurile și mâinile. Repetă de câteva ori. Fă simultan exercițiul cu ambele mâini. Îți vei antrena astfel concentrarea atenției și capacitatea de a trece rapid de la o sarcină la altă.

4. Scriere sincronizată

FOLLOW ME


Ia două foi de hârtie și un pix în fiecare mână. Începe să desenezi simultan figuri geometrice cu ambele mâini. Poți și să scrii litere sau cuvinte cu același număr de litere. Scrierea sincronizată învață creierul să se ocupe de mai multe sarcini în același timp, activând ambele emisfere.

Alte sfaturi:

5. Antrenează-ți mâna care nu e dominantă, folosind-o pentru a te spăla pe dinți sau pentru a-ți pieptăna părul.
6. Fă duș și alte acțiuni cotidiene cu ochii închiși.
7. Schimbă traseul atunci când te duci la serviciu sau la magazin.
8. Uită-te la videoclipuri fără sunet, încercând să îți dai seama ce se întâmplă după gesturi și mișcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.