Dormi prost? Mici schimbări care te vor ajuta:)!

Știați că oamenii care pot rezista cu mai puțin de cinci ore de somn numără mai puțin de 10% din populație? Ceea ce e grozav pentru ei…

Eu fac parte din categoria care nu rezistă cu mai puțin de 7 ore de somn pe seară. Când reușim să dormim suficient de mult lucrăm mai bine și ne simțim mai bine. Recunosc, nu depășesc șase ore de somn pe noapte și cred că nu există persoană care să poată munci până târziu în noapte, se trezește cu noaptea în cap, merge la orele de spinning și e vioi ziua întreagă. Nu suntem super-woman dar, ca să rezistăm cu fruntea sus toată ziua, iată cam cum ar fi bine să ne organizăm timpul și activitățile.

hepta_1906849

Destresează-te: dacă reușești să adormi dar te trezești apoi în noapte după patru-cinci ore de somn și nu mai poți adormi înseamnă că ești stresat. Încearcă metode de relaxare precum exerciții fizice, aromaterapie, muzică în surdină înainte de a adormi, o baie caldă. Încearcă să găsești metoda potrivită pentru tine.

Stabilește-ți un program de somn și tine-te de el
E dificil, știu! Dar, odată ce descoperi de cât somn ai nevoie pentru a fi în formă și la ce oră e bine să te pui în pat, încearcă să te ții de program. Corpul adoră rutina:). Și chiar în week-endure dormi atât cât ai nevoie și nu leveni. De exemplu, dacă te trezești la prânz duminica…vei adormi foarte târziu…

Ajustează-ți gradual ora la care adormi: nu face schimbări dramatice dacă vrei să îți schimbi ora de somn. De exemplu, dacă vrei să adormi cu trei ore mai devreme decât adormi de obicei…atunci nu vei reuși din prima. Ia-o ușor cu câte 20 de minute mai devreme în fiecare seară. Odată ce corpul se obișnuiește, mai scade încă 20.

Nu mai amâna alarma de dimineață
E un obicei  pe care mulți îl avem: punem alarma mai devreme decât trebuie să ne trezim cu intenția de a mai sta puțin în pat. NU! Când oprim alarma și ne băgăm iar în pat, creierul reintră în ciclul de somn deci, când alarma pornește iar e posibil să fii într-un stadiu mai profund al REM și de aceea te poți simți foarte amețit.

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Somnul de amiază să nu depășească 30 de minute
Reduce stresul, crește productivitatea, iar dacă vrei să tragi un pui de somn după ora 4 mai bine amâni – vei dormi până târziu în noapte…

Închide telefonul! Îți va deranja somnul din cauza vibrațiilor, sunetelor și luminii. Încarcă telefonul în afara camerei în care dormi și folosește un ceas cu sonerie. Dacă nu e chip să vă desprindeți de telefon atunci setați-l pe modul avion sau pe întoarceți-l cu ecranul în jos.

Fă din somn o prioritate
E de fapt primul pas în a te odihni. Admite și conștientizează că somnul e benefic pentru sănătate și nu e doar ceva ce trebuie să faci…Fă-ți timp să dormi, descoperă ce te ajută și acordă-i un loc central în programul tău.Somn ușor;)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.