Dormi prost? Mici schimbări care te vor ajuta:)!

Știați că oamenii care pot rezista cu mai puțin de cinci ore de somn numără mai puțin de 10% din populație? Ceea ce e grozav pentru ei…

Eu fac parte din categoria care nu rezistă cu mai puțin de 7 ore de somn pe seară. Când reușim să dormim suficient de mult lucrăm mai bine și ne simțim mai bine. Recunosc, nu depășesc șase ore de somn pe noapte și cred că nu există persoană care să poată munci până târziu în noapte, se trezește cu noaptea în cap, merge la orele de spinning și e vioi ziua întreagă. Nu suntem super-woman dar, ca să rezistăm cu fruntea sus toată ziua, iată cam cum ar fi bine să ne organizăm timpul și activitățile.

hepta_1906849

Destresează-te: dacă reușești să adormi dar te trezești apoi în noapte după patru-cinci ore de somn și nu mai poți adormi înseamnă că ești stresat. Încearcă metode de relaxare precum exerciții fizice, aromaterapie, muzică în surdină înainte de a adormi, o baie caldă. Încearcă să găsești metoda potrivită pentru tine.

Stabilește-ți un program de somn și tine-te de el
E dificil, știu! Dar, odată ce descoperi de cât somn ai nevoie pentru a fi în formă și la ce oră e bine să te pui în pat, încearcă să te ții de program. Corpul adoră rutina:). Și chiar în week-endure dormi atât cât ai nevoie și nu leveni. De exemplu, dacă te trezești la prânz duminica…vei adormi foarte târziu…

Ajustează-ți gradual ora la care adormi: nu face schimbări dramatice dacă vrei să îți schimbi ora de somn. De exemplu, dacă vrei să adormi cu trei ore mai devreme decât adormi de obicei…atunci nu vei reuși din prima. Ia-o ușor cu câte 20 de minute mai devreme în fiecare seară. Odată ce corpul se obișnuiește, mai scade încă 20.

Nu mai amâna alarma de dimineață
E un obicei  pe care mulți îl avem: punem alarma mai devreme decât trebuie să ne trezim cu intenția de a mai sta puțin în pat. NU! Când oprim alarma și ne băgăm iar în pat, creierul reintră în ciclul de somn deci, când alarma pornește iar e posibil să fii într-un stadiu mai profund al REM și de aceea te poți simți foarte amețit.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Somnul de amiază să nu depășească 30 de minute
Reduce stresul, crește productivitatea, iar dacă vrei să tragi un pui de somn după ora 4 mai bine amâni – vei dormi până târziu în noapte…

Închide telefonul! Îți va deranja somnul din cauza vibrațiilor, sunetelor și luminii. Încarcă telefonul în afara camerei în care dormi și folosește un ceas cu sonerie. Dacă nu e chip să vă desprindeți de telefon atunci setați-l pe modul avion sau pe întoarceți-l cu ecranul în jos.

Fă din somn o prioritate
E de fapt primul pas în a te odihni. Admite și conștientizează că somnul e benefic pentru sănătate și nu e doar ceva ce trebuie să faci…Fă-ți timp să dormi, descoperă ce te ajută și acordă-i un loc central în programul tău.Somn ușor;)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.