8 GHICITORI care îți vor pune mintea la încercare. Știi să răspunzi?

Unele cercetări au demonstrat că rezolvarea ghicitorilor și a testelor este deosebit de benefică pentru creier. Îți stimulează inteligența, îți îmbunătățește memoria și te învață să fii atent la detalii mici. Și este pur și simplu distractiv. Bucură-te de aceste ghicitori cu câteva aspecte ascunse.

1. Misterul lumânărilor

Odată un bătrân și cele trei fiice ale sale locuiau într-un sat. Într-o zi bătrânul s-a îmbolnăvit foarte grav, astfel încât Moartea a venit să-i ia spiritul. Fiica cea mare a rugat-o pe Moarte să îi mai lase tatăl în viață 2 ani și aceasta a fost de acord. 2 ani mai târziu Moartea s-a întors, a doua fiică i-a făcut și ea o rugăminte și Moartea a fost de acord să îi acorde bătrânului încă un an.

Un an mai târziu Moartea s-a întors și acum cea mai tânără fiică a venit cu o lumânare și i-a cerut să-i permită tatălui să trăiască până când lumânarea din mână va arde. Moartea a fost de acord. Moartea nu s-a mai întors niciodată.

Întrebare. Cum a reușit fiica cea tânără?

2. Un mister de scară

FOLLOW ME

Paul era pe o scară de 25 de metri. A alunecat de pe scară și a căzut pe pământ. Dar el nu a murit și nici nu s-a rănit grav.

Întrebare. Cum este posibil acest lucru?

3. Misterul monedelor

Ai 2 găleți de apă, în interiorul găleții 1 temperatura apei este de 25ºC, în cea de-a doua găleată apa este de 25ºF. Pune câte o monedă în fiecare găleată pentru a lovi apa în același timp.

Întrebare. Care monedă atinge mai întâi fundul?

4. Mister de iarbă

Într-un câmp, există o parcelă de iarbă magică, care se dublează zilnic. Dacă în prima zi este o parcelă de iarbă, în ziua 2 vor fi 2 parcele și așa mai departe. Este nevoie de 10 zile pentru ca iarba să acopere întregul câmp.

Întrebare. Cât timp va dura pentru ca aceasta să acopere jumătate din teren?

5. Un mister cu mere

Există 10 persoane într-o cameră și fiecare persoană poate vedea întreaga cameră și pe toți ceilalți. Vrei să plasezi un măr, astfel încât toată lumea, cu excepția unei singure persoane, să o poată vedea.

Întrebare. Unde ai pune mărul în cameră?

6. Mașină vs mașină

Pe un drum sunt 2 mașini, mașina albastră merge 60 km/h și mașina roșie merge cu 40 km/h. Amândouă au pornit în același timp, au început în același timp, dar încă nu s-au intersectat..

Întrebare. Cum este posibil?

7. Misterul copacului de mere

Două prietene, Ann și Mary au mers la o plimbare în natură. Dintr-o dată ploaia a început, fetele au văzut o casă abandonată și au decis să intre înăuntru. Când ploaia s-a oprit, fetele s-au bucurat că au reușit să rămână uscate, dar le era foame. Astfel, s-au despărțit pentru a găsi mâncare.

Ann a găsit un măr, dar când l-a mâncat, s-a transformat în copac. O jumătate de oră mai târziu, Mary a ajuns acolo și a auzit pe cineva spunând: „Prietena ta s-a transformat într-un copac, trebuie să o găsești și să o aduci înapoi. Ai doar o singură șansă. Dacă dai greș, prietena ta va rămâne un copac pentru totdeauna. „

Întrebare. Cum poate Mary să afle ce copac este prietena ei?

8. Care bărbat cară cea mai mare greutate?

1. Răspuns: Fiica cea mai mică a aruncat lumânarea după ce Moartea a plecat și lumânarea nu a ars niciodată.

2. Răspuns: Pavel stătea pe treapta de jos a scării.

3. Răspuns: Moneda din prima găleată. La 25ºC apa este lichidă, iar la 25ºF se transformă în gheață.

4. Răspuns: Iarba se dublează zilnic, astfel încât în a 9-a zi va fi jumătate din cantitatea pe care o are în a zecea zi. Prin urmare, jumătate din teren va fi acoperit în a 9-a zi.

5. Răspuns: Așează mărul pe capul cuiva.

6. Răspuns: Călătoresc în direcții opuse.

7. Răspuns: Fiindcă plouase cu jumătate de oră înainte, toți copacii din pădure erau umezi, în afară de cel în care se transformase Ann.

8. Bărbatul din mijloc cară cu 25% mai multă greutate.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.