8 greșeli care îți urâțesc frumusețea

Pentru a avea un ten mai sănătos nu trebuie să fugi la cosmeticieni sau să stai ore întregi cu o mască pe față. E suficient să identifici și să neutralizezi inamicii, care s-ar putea ascunde în obiceiurile zilnice. Iată câteva lucruri care îți strică tenul:

1. Folosirea unei loțiuni tonice care conține alcool

Multe loțiuni tonice pentru ten conțin alcool în compoziție, care îngrașă tenul. Verifică atent ingredientele produsului pe care vrei să îl cumperi. Dacă ai ten gras ori cu probleme, alcoolul (care poate fi denumit și ethanol) nu ar trebui să depășească 5%.

2. Cumperi creme la borcănel

Cele mai multe creme de față sunt vândute în borcănele, deși e mult mai sigur să folosești unele așezate în ambalaje închise. În primul rând, nu poți atinge crema cu degetele, astfel că nu vor intra bacterii la ea. În al doilea rând, ingredientele naturale ale cremei își vor păstra proprietățile pentru mai mult timp.

3. Te speli pe față cu săpun

FOLLOW ME

Spălarea obișnuită pe față cu săpun îți lasă o senzație de strângere și un ten uscat. Alege să te speli cu un gel sau cu lapte sau loțiune tonică. Dacă ai ales produsul corect, fața nu ar trebui să te strângă sau să fie grasă.

4. Îți cureți pielea cu un scrub

Particulele abrazive ale scrub-ului deteriorează pielea uscată și sensibilă și închide porii în cazul tenului gras ori mixt. Dacă ai iritații sau coșuri e, de regulă, contraindicat să folosești un scrub. Dacă vrei curățare suplimentară, alege mai degrabă niște măști speciale. Le poți cumpăra sau le poți pregăti chiar tu.

5. Te speli frecvent pe față

Uneori, mai ales vara, tentația de a te spăla pe față e foarte mare. Dacă faci asta mai mult de 2-3 ori pe zi îți vei irita pielea. Mecanismul de protecție care se declanșează mărește producerea de sebum. Ca să-ți păstrezi pielea curată chiar și atunci când e cald, folosește o cremă ușoară cu efect matifiant dimineața și șervețele matifiante în timpul zilei.

6. Te ștergi cu un prosop

Prosoapele implică din start două probleme. În primul rând, prosopul umed este mediul ideal pentru reproducerea bacteriilor care cauzează inflamarea pielii. În al doilea rând, ștergerea cu un prosop rănește pielea. Schimbă-ți prosopul cu care te ștergi pe față cât mai des pe față. De fapt, nici nu te șterge – după ce te-ai spălat pe față, doar presează-te ușor.

7. Porți mult machiaj

Pielea trebuie să se obișnuiască cu fiecare produs cosmetic pe care îl folosești, lucru care se observă mai ales atunci când le schimbi. Dacă faci asta foarte des, pielea trebuie să se obișnuiască constant cu noul sistem de îngrijire, devenind în schimb ternă și iritată.

8. Nu iei o pauză de la machiaj

Când vine vorba de machiaj, moderația este cheia. Evită produsele care închid porii și demachiază-te seara. Lasă-ți pielea să respire într-o zi sau două pe săptămână.

0 comentarii pe “8 greșeli care îți urâțesc frumusețea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.