8 GREȘELI care îți urâțesc și strică CASA

Acasă este locul în care oricine își dorește să se întoarcă cu plăcere. Trebuie să fie călduroasă, plăcută și confortabilă. Există însă unele lucruri care perturbă această stare de comfort.

Iată 8 greșeli pe care multe persoane le fac atunci când își amenajează camera:

1. Mobila cu imprimeuri prea colorate

O canapea cu multe culori poate arăta bine în magazin, dar este destul de dificil să o integrezi în armonia unui spațiu interior. Este mai bine să optezi pentru o canapea dintr-o singură culoare. Dacă vrei varietate, alege niște perne sau o cuvertură colorată – le poți schimba în fiecare zi, în funcție de starea ta de spirit.

2. Picturi în cadre voluminoase

Atunci când o pictură mare atârnă pe pereți și este așezată într-o ramă la fel de mare, nu arată prea armonios. Această decorațiune strică efectiv proporțiile camerei. O alegere inspirată ar fi folosirea a 2-4 picturi îmbinate împreună.

FOLLOW ME

3. Draperii foarte strălucitoare și colorate

Asemenea draperii sunt utile doar pentru un spațiu potrivit lor. Dacă nu locuiești într-un castel, ci într-un apartament modern, draperiile dintr-un material monofonic și pereții contrastanți vor da un comfort mult mai mare. Au capacitatea de a mări ferestrele și a face camera mai spațioasă.

4. Rafturile nefolositoare

În practică, aceste rafturi doar încarcă peretele și acumulează praf. Este o adevărată tortură atunci când trebuie să ștergi praful și să muți toate lucrurile acelea mici pe care să le depozitezi pe ele. Dacă nu poți găsi o altă alternativă de a-ți depozita lucrurile, păstrează 1-2 și poziționează-le simetric.

5. Interiorul într-o singură culoare

Pereții, podeaua, mobila, draperiile și accesoriile dintr-o singură culoare arată foarte stylish, dar ca în orice alte lucruri, trebuie să existe o limită. Dacă toate obiectele sunt combinate perfect, în același ton, camera va deveni ștearsă.  Pentru a adăuga un plus de comfort casei tale, este de ajuns să adaugi câte va tonuri de culoare mai închisă sau mai deschisă.

6. Poziționarea greșită a mobilei

În primul rând, este nevoie să iei în considerare dimensiunile camerei. Dacă aceasta este mare, nu este nevoie să aranjezi fiecare obiect de mobilier în jurul pereților. Mută-le aproape de centru și obține mai mult spațiu. Desigur, nu vrei să obții un ring de dans. Dacă este vorba despre o cameră foarte mică, aranjarea mobilei în jurul pereților este soluția ideală.
Regula principală este să potrivești dimensiunea mobilei în funcție de cea a camerei. Un labirint de mese, scaune și dulapuri sunt nepotrivite oricărui tipi cameră.

7. Culoarea pereților

Culorile prea deschise sau prea închise nu sunt deloc potrivite. De obicei, într-un astfel de mediu, ne simțim inconfortabil. Tapetul pe un ton mai deschis este capabil doar să lărgească o cameră din punct de vedere vizual, dar ne ajută, de asemenea, să fim mai calmi și să ne simțim mai confortabil.

8. Abundența detaliilor colorate

Acest design excesiv face ca orice persoană care intră în încăpere să se simtă pierdută din cauza numărului mare de obiecte colorate. Atenția este disipată iar camera este percepută mai mult ca un muzeu, decât ca o sufragerie confortabilă și cu un aspect armonios.

0 comentarii pe “8 GREȘELI care îți urâțesc și strică CASA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.