7 greșeli pe care le faci în bucătărie și cum să le remediezi

Mai devreme sau mai târziu, orice persoană trebuie să intre într-o bucătărie și să încerce să se descurce acolo. Nu zic nici că e ușor, nici că e greu. Însă, din când în când, mai facem cu toții câte o boacănă.

Iată câteva dintre cele mai întâlnite greșeli în bucătărie:

1. Înghesui prea multe în tigaie

sub-buzz-14649-1469980611-1-5735989

Regula de bază este că trebuie să lăsăm spațiu suficient, astfel încât mâncarea să nu se atingă.  Acel spațiu suplimentar asigură distribuirea uniformă a  căldurii din tigaie.

2. Pui prea puțină sare în apă

sub-buzz-32687-1469977890-6-9228797

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Sarea aromează pastele din interior și le păstrează duritatea, iar fără ea, vei sfârși prin a găti paste fade, indiferent de puterea sosului pe care îl pui peste.

3. Măsori ingredientele uscate în recipiente pentru măsurarea celor lichide

grid-cell-22860-1470411394-4-260x390-6973066grid-cell-22860-1470411395-9-260x390-4667088

Când vine vorba de prăjituri, măsurarea ingredientelor corect este cheia reușitei. 

4. Pui carne rece într-o tigaie încinsă

anigif_original-grid-image-11402-1470247256-3-2-9056056

Lasă carnea rece să ajungă la temperatura camerei înainte de înainte de a o așeza pe sursa de căldură, pentru că astfel se va găti uniform.

5. Pui mâncarea caldă în frigider

anigif_original-grid-image-11000-1470256935-6-390x390-8193481grid-cell-11000-1470256934-4-1-9356449

Fie că este vorba de fripturi, supe sau sosuri  trebuie să te asiguri că produsele alimentare pe care urmează să le depozitezi în frigider au avut suficient timp să se răcească.

6. Adaugi usturoiul prea devreme

sub-buzz-16552-1470011034-2-5076748

7. Depozitezi totul în frigider 

      sub-buzz-22822-1470010168-1-3012981

Spre exemplu, roșiile nu ar trebui depozitate în frigider pentru că își pierd din vitamine.

  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.