8 greșeli pe care le faci când îți speli părul

Frumusețea ține de mai multe aspecte. Dar, cu siguranță, un păr sănătos și bine îngrijit joacă un rol cheie în creare unei imagini unice și atractive.

Iată 8 greșeli pe care le fac femeile atunci când își spală părul și pe care ar trebui să le evite:

1. Folosești șamponul nepotrivit

1-44-2466573

Alegerea șamponului este crucială pentru îngrijirea părului. Pentru a evita consecințele dăunătoare, asigură-te că șamponul se potrivește tipului tău de păr.

2. Speli părul prea des sau prea rar

2-35-4121488

Frecvența recomandată depinde de factori individuali, cum ar fi tipul de păr și calitatea apei pe care o utilizezi. Dacă ai părul gras, este recomandat să-l speli o dată la 2 zile. Dacă părul e uscat, atunci ar trebui să-l speli la 3-4 zile.

3. Aplici șamponul incorect

3-33-2045386

Cantitatea de șampon pe care trebuie să o folosești, depinde de lungimea părului. Ai grijă să nu folosești prea mult! care trebuie utilizată depinde de lungimea parului. Pune șamponul în palme și freacă-le, apoi aplică șamponul la rădăcina părului și masează-l prin mișcări circulare. 

4. Folosești apa la temperatura nepotrivită

4-36-3599277

Ar trebui să eviți folosirea apei excesiv de fierbinte atunci când speli părulu, deoarece apa caldă lasă părul pârjolit și fragil. În schimb, apa mai rece  face părul neted, moale și flexibil!

FOLLOW ME

5. Îți ștergi părul cu prosopul

5-31-1425137

După ce speli părul, șterge ușor de la rădăcini la vârfuri cu un prosop. Nu înfășura prosopul în jurul capului – acest lucru ar putea deteriora foliculii de păr. Pentru rezultate mai bune, înlocuiește prosopul cu un tricou de bumbac.

6. Tragi de păr atunci când îl periezi

6-36-3333719

Pieptănarea excesivă poate face părul fragil. Nu pieptăna părul imediat după spălare! Așteaptă ca firele umede să se usuce, apoi cu atenție, separă-le cu degetele. Numai după aceea poți începe să-l pieptăni. Asigură-te că utilizezi un pieptene cu dinți largi. Încearcă să pipeteni de la vârfuri spre rădăcini.

7. Folosești greșit uscătorul

8-30-7127655

Folosirea incorectă a uscătorului de păr poate duce la deteriorarea părului. Începe uscarea de la rădăcină la vârfuri, asigurându-te că uscătorul este situat în unghi ascuțit față de firele de păr. O astfel de tehnică ajută la închiderea cuticulele. Cât părul e încă ud, poți folosi uscătorul la temperatură maximă, dar, pe măsură ce părul se usucă, temperatura trebuie scăzută. Atunci când alegi un uscător, alege unul cu setări de temperaturi multiple.

8. Folosești prea multe produse termice

7-34-6293208  

Uscătoarele de păr, placa de întins părul și alte aparate similare determină ruperea părului, parului, făcându-l uscat și fragil. În cazul în care trebuie să le folosești des, nu uita să folosești un ser de protecție termică înainte.

via brightside.me

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.