8 GREȘELI pe care le faci când te vopsești

Nu e un secret faptul că odată cu schimbarea sezonului, femeile simt și ele nevoia de o schimbare. Un nou început e prilejul perfect pentru a-ți schimba imaginea! De multe ori, femeile aleg cea mai rapidă și simplă cale prin care să-ți faci o trasformare: se vopsesc.

Fie că alegi o vopsea permanentă sau una semi-permanentă, iată 8 dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile când se vopsesc:

Nu testezi vopseaua înainte să o aplici pe tot părul

Deși în fiecare ambalaj de vopsea vei găsi niște instrucțiuni care indică faptul că vopseaua trebuie testată pe o poțiune mică de piele înainte să o aplici pe tot părul, multe femei ignoră acest avertisment. Aplică puțină vopsea pe ceafă sau după ureche pentru a te asigura că nu ai alergie la compușii din vopsea. Un astfel de test ar trebui să fie făcut cu o zi îniante de vopsirea totală.

Te aștepți să ai aceeași culoare de pe cutia de vopsea

Nicodată nu va corespunde rezultatul final cu cel pe care îl vezi pe cutia de vopsea, pentru că acesta este influențat de culoarea naturală a părului tău. Pe fiecare cutie de vopsea poți găsi un tabel de culori care arată ce culoare vei obține în funcție de nunața părulu tău.

FOLLOW ME

Aplici vopseaua pe părul murdar

Multe femei cred că vopseaua va prinde mai bine atunci când părul nu e proaspăt spălat, însă adevărul este cu totul altul. Înainte de aplicarea vopselei, părul trebuie să fie curat. Atunci când părul este murdar, părul este acoperit de impurități care permit foarte greu culorii să ajungă la rezultatul dorit.

Lași vopseaua să acționeze prea mult timp

Dacă ai impresia că lăsând vopseaua să acționeze mai mult timp culoarea va prinde mai bine, te înșeli. Atunci când ții vopseaua pe păr mai mult decât e indicat, nu faci decât să-ți afectezi firul de păr.

Te vopsești prea des

Dacă nu ai obținut culoarea dorită atunci când te-ai vopsit, nu te grăbi să repeți procesul. În momentul în care ne vopsim, părul nostru este supus agresivității și își pierde din vitalitate. Așteaptă cel puțin 3 săptămâni până să te vopsești din nou.

Faci o schimbare de culoare prea bruscă

Dacă ești brunetă și vrei brusc să fii blondă, trebuie să știi că o astfel de porcedură necesită o perioadă de tranziție și că nu poți să ai cosițe aurii de pe o zi pe alta. Apelează la un profesionist care te va ajuta să ajungi la nunața dorită într-un timp rezonabil.

Nu folosești suficientă vopsea

Atunci când te vopsești singură acasă, trebuie să te asiguri că dozezi corect cantitatea de vopsea. Alege cât produs să aplici în funcție de lungimea și grosimea firului de păr. Dacă nu vrei să ai surprize neplăcute, cumpără mai multă vopsea.

Nu alegi vopseaua în funcție de nevoile tale

Este foarte important să alegi o vopsea care se potrivește nevoilor tale. Dacă ai un ten sensibil, e mai bine să alegi o variantă spumă, în timp ce pentru persoanele cu părul ondulat și cu firul mai gros este recomandată formula gel sau lichidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.