8 GREȘELI pe care le faci și îți strici LAPTOP-UL

Laptopul este probabil cea mai populară unealtă de lucru de astăzi. Mulți dintre noi folosim zilnic un laptop, dar rareori ne întrebăm dacă ceea ce facem e corect. Neglijențele minore s-ar putea să-i influențeze însă funcționarea, ducând la probleme serioase. Iată cum ar trebui să ai grijă de laptopul tău ca să îi prelungești viața:

1. Nu-ți lăsa animalele să stea pe laptop

Poate că ți se pare amuzant când pisica ta se cațără pe laptop ca să te „ajute” să lucrezi, dar nu încuraja acest tip de comportament. Pisicile sunt atrase de căldura dispozitivului, dar nu le lăsa să stea acolo, deoarece blana lor poate să ajungă în sistem, ceea ce va duce la supraîncălzire și la defectarea laptopului. De asemenea, nu mânca la calculator, deoarece bucățile de mâncare ce vor ajunge pe tastatură vor atrage oaspeți nedoriți – gândaci și furnici.

2. Mișcă-ți laptopul cu grijă

Încearcă să îți miști laptopul cu mare grijă. Hard disk-ul mecanic poate fi deteriorate dacă e agitat prea tare atunci când e activ deoarece are multe părți mobile care se pot rupe ușor, iar tu îți vei pierde toate datele.

3. Rulează cablurile cum trebuie

FOLLOW ME

Cablurile sunt doar fire și cauciuc și nimic nu li se poate întâmpla, ai spune. Ce-i drept, ele se pot înfășura în jurul a orice, iar din moment ce laptopurile noastre trebuie să fie mobile, cablurile sunt și ele subțiri și ușoare. Nu le răsuci în unghiuri ciudate sau în jurul unor margini ascuțite. Nu întinde cablul când e băgat în priză. Acest lucru va duce la probleme de încărcare.

4. Nu-ți ține laptop-ul la încărcat o zi întreagă

Din punct de vedere tehnic, nu poți supraîncărca o baterie de laptop deoarece modelele moderne folosesc baterii litiu-ion. Cu toate acestea, microcontrolerul care împiedică supraîncărcarea bateriei poate fi deteriorat. În acest caz, încărcarea continuă va supraîncălzi bateria.

5. Deschide-l și închide-l cu delicatețe

Nu ține laptopul de ecran – aceasta s-ar putea să fie cea mai fragilă parte a întregului dispozitiv. Dacă îl ții de un colt vei pune presiune și în timp se va îndoi. Deschide și închide capacul cu delicatețe, ținându-l de partea din mijloc.

6. Ia-ți un dispozitiv de răcire a laptopului

Laptopurile trebuie să fie mobile, așa că de cele mai multe ori le ținem în poală, dar aceasta s-ar putea să nu fie chiar cea mai bună idee. Poala ta sau păturile pot să blocheze conductele de ventilare, provocând supraîncălzirea bateriei.

7. Ține-ți laptopul departe de suprafețele magnetice

Orice hard drive are magneți folosiți pentru a depozita date. Dacă îți pui laptopul în apropierea unui magnet puternic, datele se vor pierde.

8. Scoate încărcătorul așa cum trebuie

Chiar dacă te grăbești, ai mare grijă. Mișcările agresive pot să deterioreze firul, ceea ce poate duce la probleme de încărcare.

sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.