8 IMAGINI amuzante care îți vor descrie perfect VACANȚA

Pentru mulți dintre noi, vacanța de vară este momentul pe care îl așteptăm tot anul, dar care se termină întotdeauna prea repede. Dar, în acest scurt timp, noi încă ne aflăm în numeroase situații amuzante – atât de mult încât, uneori, ne întrebăm de ce ne-am dus în vacanță, în primul rând!

Vezi mai jos imaginile!

Atunci când vine vorba de vară, îți amintești de nisipul fierbinte, apa rece a mării și pielea bronzată, dar chiar și pe plajă pot să apară situații neplăcute care să îți strice vacanța mult acceptată. Iată câteva sfaturi pentru a te bucura de călătoria ta:

1. Ca nisipul să nu ți se lipească de picioare

Nisipul ți se lipește de picioare la plajă, așa că e mai dificil să te încalți. Pentru a scăpa de el, folosește talc pentru copii. Presară niște pudră într-o cârpă și leag-o bine. Când ești gata să pleci acasă, șterge-țe cu cârpa pe picioare. Pudra de talc absoarbe orice umezeală și chiar și cele mai mici firicele de nisip dispar ca prin minune.

2. Nu-ți pierde cheile de la mașină

FOLLOW ME

Ca să nu-ți iei cheile de la mașină cu tine și să le pierzi din greșeală în mare, ascunde-le în spatele unei roși. Ia o rămurică, bag-o în inelul cheilor și leag-o.

3. Bunurile de valoare

Când ești singur/ă la plajă nu prea ai unde să-ți lași bunurile de valoare. Prin urmare, pune-ți cheile, telefonul sau banii într-un scutec sau înfășoară-i în lenjerie intimă. Hoții nu sunt atrași de astfel de lucruri, bunurile tale vor fi în siguranță.

4. Scapă de durerea de cap

Atunci când te scufunzi e posibil să te doară capul din cauza schimbării de presiune, dar există un mod de a evita această neplăcere. Înainte să te scufunzi, ține-ți nasul și gura timp de 5-10 secunde. Respiră apoi adânc și repetă de două ori. Corpul se va obișnui și nu te va mai durea capul.

5. Protejează-ți telefonul de umezeală

Pentru a-ți proteja telefonul de apă și nisip, pune-l într-o pungă resigilabilă și folosește un tub pentru a scoate tot aerul. Îți poți confecționa astfel o husă rezistentă la apă în câteva secunde.

6. Dacă ai urechile înfundate

Dacă după ce înoți ai scăpat de toată apa din urechi, dar sunt încă înfundate, atunci trebuie să restaurezi presiunea normală a urechilor. Poți face asta foarte ușor – ia un balon obișnuit de plastic, încordează nările și umflă balonul. Presiunea va reveni la normal atunci când vei auzi un mic click.

7. Ceva răcoritor rapid

Înainte să mergi la plajă, umple o treime de sticlă cu apă și pune-o în frigider. Când vrei să bei ceva după ce ai stat mult la soare, toarnă peste apa înghețată orice băutură pentru a o răci.

8. Protejează-te de nisip

Astfel încât nisipul să nu-ți ajungă în pantofi, pe haine sau în geantă, folosește un soi de piscină gonflabilă fără apă.

9. Încălțăminte rece

Ca să nu-ți arzi tălpile picioarelor cu încălțămintea care a stat câteva ore în soare, doar întoarce-ți sandalele sau papucii invers.

10. Aloe Vera înghețată vindecă arsurile

Aloe Vera conține substanțe care vindecă rănile, reduce inflamațiia și reține umezeala. Acesta e un mod excelent de a scăpa de arsurile solare.

Iată 10 imagini care îți ilustrează perfect vacanța:                                              

1. Atunci când faci plajă

1-4-8358861

2. Drumul spre plajă

3-4897029

3. Suvenirurile

4-6157901

4. Hainele

5-8082404

6. Pozele

6-1-8671374

7. Silueta

7-2324217

8. Cumpărăturile

8-2-6043755

Ilustrații: brightside.me

Traducerea și adaptarea: elacraciun.ro

Citește și: 15 SFATURI pe care TREBUIE să le știi când mergi în CONCEDIU! Nu pleca de acasă fără SĂ ȘTII de ele!

Atunci când plecăm într-o excursie vrem ca totul să fie perfect, fără să irosim timp, bani sau energie. Iată câteva sfaturi utile care te vor ajuta să scapi de griji:

1. Salvia te protejează de țânțari

Tot ce trebuie să faci e să arunci o legătură de salvie în foc, iar țânțarii te vor lăsa în pace pentru mult timp.

2. Depozitează cremă în carcasa lentilelor de contact

Chiar dacă nu porți lentile de contact, cumpără de la farmacie o carcasă – ocupă foarte puțin spațiu și vei avea suficientă cremă pentru câteva zile, care nu se va scurge.

3. Evită răul de mișcare cu ajutorul unei frunze de dafin

Dacă ți se face rău atunci când călătorești, o frunză de dafin e soluția perfectă pentru problema ta. Tot ce trebuie să faci e să o ții sub limbă. Gustul e destul de plăcut și îți va aminti de guma de mestecat.

4. O cutie de medicamente este perfectă pentru a depozita bijuteriile

Aceasta e cea mai bună idee pentru a-ți păstra bijuteriile, deoarece ocupă puțin spațiu și e foarte convenabilă.

5. O cutie de TicTac pentru agrafele de păr

Atunci când călătorești, depozitează agrafele de păr în cutiuțe de TicTac.

6. Cum să eviți mototolirea hainelor în valiză

Ca să nu ți se mototolească hainele în bagaj, rulează-le, nu le împacheta. Poți să le prinzi pe fiecare cu un elastic de cauciuc.

7. Ascunderea cheii de rezervă

În loc să-ți ascunzi cheia de rezervă sub preșul ușii de la intrare, pune-o într-o cutiuță de medicamente și acoperă-i capacul cu o piatră, apoi îngroap-o într-un ghiveci.

8. Depozitarea atentă a hainelor

Dacă vrei ca hainele tale să rămână curate, pune niște șervețele antistatice pe fundul și în părțile laterale ale valizei.

9. Etichete pentru obiectele fragile

Personalul din aeroport are mare grijă cu bagajele care au această etichetă, așa că nu ezita să le ceri cuiva.

10. Deodorant pentru a vindeca mâncărimile

Dacă vrei ca mușcăturile de țânțar să nu te mai mănânce, freacă-le cu niște deodorant.

11. Menține-ți pantofii curați

Pentru a evita murdărirea pantofilor atunci când mergi la pădure, freacă-i cu ceară de parafină înainte.

12. Împachetează jacheta în glugă

11-7446789

Acesta e un mod foarte convenabil de a-ți transporta jacheta, deoarece va ocupa mai puțin spațiu și o vei putea folosi drept pernă.

13. Urmează camioanele

Când vrei o gustare de pe drum, alege un loc unde sunt parcate mai multe camioane. Șoferii mănâncă de obicei dintr-un loc în care au încredere.

14. Un selfie cu un străin

Dacă decizi să faci autostopul, ia-ți cât ma multe măsuri de precauție – de exemplu, roagă șoferul să facă o poză cu tine.

Citește și: Cele mai bune sfaturi înainte de a sta la plajă

Primul lucru pe care vi-l voi spune este şi cel mai important, se referă la ora la care ne expunem la soare, iar acest lucru nu trebuie făcut fără a ne asigura că avem aplicată o cremă de protecţie solară. Dimineaţa, te poţi bucura de soare până la ora 10, apoi este bine să te retragi la umbră şi să te hidratezi suficient, cu apă la temperatura camerei, care împiedică transpiraţia excesivă.

Poţi să te mai expui razelor şi după orele 16-17, pentru că până atunci, nici măcar o cremă de protecţie solară nu te poate ajuta să nu te arzi şi să te protejeze de bolile de piele, melanom saun alte tipuri de cancer de piele.

Atenţie mare! Crema trebuie aplicată cu grijă pe toată suprafaţa pielii şi reînnoită de fiecare dată când ieşim din apă. Intervalul optim ar fi de maxim 3 ore în care crema va funcţiona.

Acordaţi atenţie produselor pe care la achiziţionaţi, citiţi eticheta şi cunoaşteţi înţelesurile ei. Neapărat să fie menţionat că produsul beneficiază de FPS şi că te protejează contra UVA şi UVB. Numărul care însoţeşte FPS este o măsură a timpului necesar pentru înroşirea pielii în urma expunerii la soare. Un produs care are factor de protecţie 15, durează de 15 ori mai mult până la apariţia arsurii, comparativ cu situaţia în care nu am aplica sub nicio formă crema.

SPF 15 absoarbe 94% din radiaţii, SPF 25 – 96%, SPF 30 – 97%, iar SPF 50 absoarbe 98% din radiaţii.

Persoanele cu tenul deschis, ochii albaştri sau verzi şi părul blond ori roşcat, care prezintă pe corp multe aluniţe, trebuie să folosească cremă cu FPS 50, în principal la primele expuneri la soare. Pielea uscată, sensibilă sau acneica necesita tratament special, de aceea trebuie să aplicăm cosmetice cu un factor FPS cât mai mare.

Citește și 10 ȘIRETLICURI pe care trebuie să le știi când ieși la IARBĂ VERDE

Să pleci din oraș, fie că e pentru o excursie cu cortul, fie că e doar pentru un picnic de weekend, e mereu o soluție bună pentru a te deconecta. Pentru toți cei care își fac griji pentru mâncarea greu gătită la focul de tabără sau pentru micile dificultăți  de care te lovești când petreci mai mult timp în natură, iată câteva trucuri care îți vor face mult mai confortabil timpul petrecut departe de civilizație.

1. O umbrelă atârnată invers de o creangă e un mod bun de a-ți proteja mâncarea de furnici.


2. Dacă plănuiești să gătești, ia niște folie de aluminiu cu tine. Îți păstrează mâncarea proaspătă.
3. Poți pregăti rapid niște gustări delicioase: pregătește niște aluat, presară zahăr și scorțișoară, pune-l pe un băț și rumenește-l la focul de tabără. Merge la fel de bine și pentru cei ce preferă gustările sărate. Învelește în aluat niște cârnăciori și cașcaval

4. Ia întotdeauna cu tine săpun lichid. Este mult mai practic decât cel solid.

5. Folosește cutiuțe goale de tic-tac pentru a transporta condimentele.

6. Torța suedeză e un foc de tabără alcătuit dintr-un singur buștean care poate să ardă pentru câteva ore. Poți pregăti mâncarea la el și funcționează precum cuptorul tău de acasă. Sparge un buștean în 4 bucăți și aprinde un foc de baie în interiorul lui.


7. Dacă îți dai seama că nu ai suficiente linguri cu tine, confecționează una de plastic.

8. Congelează câteva sticle de apă și ține-le în cutia frigorifică pentru a menține temperatura scăzută. Dacă folosești apă potabilă, o să o poți consuma după ce se topește.

9. Folosește o cască de duș pe post de capac. Pentru că nu e deloc practic să iei după tine capace mari și zgomotoase folosește niște căști de duș care sunt înlocuitoarele perfecte.

15. Protejează chibriturile de umezeală; pentru a face acest lucru este suficient să le înmoi capătul în pastă de dinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.