Majoritatea femeilor se tem să îmbătrânească, dar maturitatea are avantajele ei. American Michelle Combs (Michelle Combs), ca mulți, a luptat mult timp cu semnele de îmbătrânire, dar la 52 de ani a decis să pună capătă acestei probleme imaginare. Ea este sigură că stereotipurile te împiedică să trăiești, dar cu cât devii mai în vârstă, cu atât este mai ușor să le refuzi. Pe blogul ei, femeia a scris despre principiile pe care le-a șters o dată pentru totdeauna din viața ei pentru a deveni mai fericită.
Iată o listă de principii pe care Michelle a le-a refuzat și nu a pierdut nimic:
1. Înduri ce nu-ți place
Michelle Combs este sigură că nu trebuie să mai taci când vezi sau simți o nedreptate. Ești mereu gata să-i protejezi pe alții, dar atât de rar o faci pentru tine însuți. Este vorba despre construirea propriilor limite psihologice. Este foarte important să le poți arăta altora cum să nu te trateze. Vorbind despre ceea ce nu îți place este primul pas în această direcție.
2. Îți pasă de ceea ce gândesc ceilalți despre tine
La o anumită vârstă, ajungi la ideea că oameni care să te accepte cu toate visele și particularitățile și neajunsurile tale ar putea fi greu de găsit. În schimb, îți dai seama că cel mai important e să te bucuri de viață. Doar privește-o pe pensionara voioasă Winkle (baddie Winkle).
FOLLOW ME
3. Îți ceri scuze pentru mizeria din casă
Desigur, nu vrei să mergi la extreme, dar uneori îți poți ierta un dezastru în apartament. La urma urmei, aceasta este casa ta și nu trebuie să-ți ceri scuze nimănui pentru asta. În plus, merită să încerci să afli de ce a devenit atât de dificil pentru tine să păstrezi curățenia.
Și nu este neapărat lenea, există mai multe motive de care poate nici măcar nu ești conștient. De exemplu, ești atât de scufundat în stres la locul de muncă încât pur și simplu nu ai suficient timp și energie pentru a pune casa în ordine. Acest lucru se întâmplă uneori pentru toată lumea și este absolut normal.
4. Să te rușinezi de slăbiciunile tale
Nu trebuie să le raportezi străinilor modul în care îți petreci timpul. Nu contează dacă place să citești benzi desenate pentru copii sau să plângeți în timp ce vizionezi o melodramă, este parte din tine.
Eminentul fizician Richard Feynman a spus odată: „Nu-mi asum responsabilitatea pentru ceea ce alții așteaptă de la mine … N-am făcut niciodată ceea ce părea important pentru ceilalți și nu intenționez să o fac de acum înainte „.
5. Să porți pantofi incomozi
Dorința de a se răsfrânge în pantofi de seară pe un toc mare îi însoțește de obicei pe tineri. Odată cu vârsta, devine clar: tot ce ți-ai pus pe tine nu ar trebui să fie doar frumos, ci și confortabil. Purtarea de haine și încălțăminte confortabile ține, în primul rând, de respectul pentru tine și corpul tău. Și nu uita, dulapul este o reflectare a personalității tale.
6. Să păstrezi toate lucrurile inutile
Dacă te gândești să scapi de un lucru care îți ocupă spațiu în dulap, poți să îți pui întrebarea: „Ce se întâmplă dacă am nevoie de asta?” Dar, dacă nu știi de ce ai nevoie de acest element chiar acum, este puțin probabil ca acesta să fie folosit mai târziu.
7. Să petreci timp cu oameni care nu îți plac
Viața ta este prea scurtă ca să o petreci cu cei care sunt neinteresanți și neplăcuți pentru tine, este mult mai bine să te concentrezi asupra rudelor și prietenilor pe care îi prețuiești cu adevărat. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Harvard a arătat că oamenii care sunt mulțumiți de relațiile lor cu ceilalți sunt mai sănătoși.
8. Să cauți binele în fiecare persoană
Dacă cauți bine, poți găsi cu adevărat ceva bun în fiecare persoană. Întrebarea principală este dacă chiar ai nevoie de asta. Trebuie doar să accepți că există o categorie de indivizi toxici, de care merită să te ferești. Vorbim despre oameni care trăiesc în poziția de victimă și nu știu cum să ierte, agresori pasivi și egoiști, care sunt obișnuiți să își urmeze mereu propriile interese. Comunicarea cu ei îți strică starea de spirit, necesită timp și efort.