8 METODE prin care să scapi de varice

Mulți oameni dezvoltă vene varicoase și probleme cu umflarea picioarelor din cauza locului de muncă care necesită perioade lungi de ședere la un birou și alegeri vestimentare riscante care dăunează circulației sângelui.

În stadiile inițiale, există modalități de reducere a severității simptomelor și de prevenire a progresiei venelor varicoase. Majoritatea acestor metode pot fi folosite acasă.

Ca și în cazul oricărei alte probleme de sănătate, venele varicoase trebuie tratate corespunzător. Iată cele mai frecvente și totuși eficiente metode pentru a face față dezvoltării venelor varicoase:

1. Ridicarea piciorului

Ridicarea piciorului poate ameliora dramatic simptomele venelor varicoase și umflarea piciorului dacă aceste probleme sunt într-un stadiu incipient. Pentru ca acest tratament să fie eficient, va trebui să îți ridici picioarele deasupra nivelului inimii. Încercă să le păstrezi în această poziție timp de cel puțin 20 de minute de 3-4 ori pe zi. Citește o carte sau vizionează o emisiune TV. Nu vei observa cum zboară timpul!

2. Ciorapi compresivi

FOLLOW ME

Purtarea ciorapilor compresivi în timpul zilei ar putea fi mai utilă decât orice alt tip de tratament la domiciliu. Acești ciorapi elastici comprimă venele și împiedică curgerea sângelui înapoi.

Îți strâng picioarele mult mai bine decât ciorapii obișnuiți, dar stimulează circulația. Studiile au demonstrat că ciorapii compresivi pot reduce sau preveni umflarea picioarelor.

3. Dieta și controlul greutății

La fel ca exercițiile fizice regulate, dieta este răspunsul la multe probleme de sănătate. Un corp care este sănătos în interior va arăta sănătos și din exterior. Include alimente care conțin vitaminele C și E, care sunt surse excelente de antioxidanți pentru corp. Vitamina C este necesară pentru fabricarea colagenului și a elastinei pentru a-ți menține venele puternice. Vitamina E poate face ca venele să arate mai bine.

Nu uita de alimente bogate în fibre deoarece acestea ajută la prevenirea constipației și reduc presiunea asupra venelor. Consumă deci mai mult ovăz, semințe de in, mazăre, fasole, mere și cereale integrale.

Greutatea suplimentară nu duce la apariția venelor varicoase. Cu toate acestea, este, de obicei, cauzată de diferiți factori. Lipsa de exerciții fizice, o dietă dezechilibrată și un stil de viață sedentar, care, combinate pot începe să accelereze apariția varicelor. Controlează-ți greutatea pentru a evita exercitarea unei presiuni prea mari asupra picioarelor.

4. Remedii pe bază de plante

Un studiu a arătat că unele medicamente pe bază de plante pot avea un efect pozitiv asupra simptomelor de insuficiență venoasă, cum ar fi umflăturile. Suplimentele dietetice, cum ar fi extractul de struguri sau o plantă numită „gotu kola”, sunt cunoscute ca un tratament bun împotriva varicelor. Sunt disponibile sub formă de pastile, capsule sau unguent.

Discută cu medicul înainte de a încerca orice supliment de plante medicinale pentru a te asigura că aceste produse sunt sigure pentru tine și nu vor interfera cu alte medicamentele pe care le iei.

5. Activitatea fizică

Activitatea fizică regulată este cheia pentru tratarea multor probleme de sănătate. În cazul apariției venelor varicoase, în special cele diagnosticate în stadiile incipiente, activitatea fizică este o măsură preventivă bună. Cu toate acestea, nu alege un exercițiu care pune prea multă presiune pe picioare.

Cu cât te miști mai mult, cu atât mai repede circulă sângele prin vene. Circulația sângelui este deci stimulată iar apariția varicelor este astfel prevenită. Sunt eficiente plimbările zilnice, orele de yoga sau pur și simplu întinderi ale corpului.

6. Schimbarea stilului de viață

Anumite schimbări ale stilului tău de viață pot scădea disconfortul cauzat de venele varicoase. Evită să stai pentru prea mult timp jos, schimbă poziția frecvent și încearcă să te ridici și să faci câteva exerciții, ori de câte ori ai ocazia. De asemenea, evită să porți tocuri înalte pentru perioade lungi de timp.

7. Masajul

Un masaj ajută la buna circulație a sângelui în corp, în special în picioare (unde apar cele mai multe vene varicoase). Trebuie să fie un masaj cât mai blând, să eviți răsucirile și presările. Dacă simți durere sau orice fel de disconfort, oprește masajul și ridică picioarele.

Deși un astfel de masaj ușor nu poate reduce complet venele varicoase, poate schimba dramatic sentimentul de disconfort pe care îl provoacă prin îmbunătățirea fluxului sanguin în membrele tale.

8. Pentru varicele foarte mari: tratamente laser

Un tratament cu laser sau ablația prin radiofrecvență se realizează utilizând anestezia locală. Doctorul introduce un tub subțire în vena bolnavă. Apoi energia cu laser sau cu radiofrecvență este utilizată pentru dezumflarea și închiderea venei. Procedura durează aproximativ o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.